Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zo vind je de perfecte tuinset voor jouw tuin!

Wil je in de zomer ook graag lekker buiten kunnen tafelen en relaxen? Dan is een tuinset precies wat je nodig hebt. Maar hoe zoek je nou naar de perfecte tuinset voor in jouw tuin? Hieronder vind je tips voor het uitzoeken van een nieuwe tuinset voor jouw tuin. Kijk alvast bij Van der Garde tuinsets voor inspiratie!

Doe stijl inspiratie op!

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen voordat je op zoek gaat naar een nieuwe tuinset is het bepalen van de stijl die jij mooi vind. Als je dit niet weet kan een bezoekje aan de tuinmeubelwinkel best overweldigend zijn. Kijk al van tevoren op Pinterest, Instagram, magazines en andere inspiratie kanalen. Plaats de stijlen die je mooi vind in een map of print ze en maak een moodboard met stijlen en kleuren die jou aanspreken. Zo krijg je een mooi overzicht van je smaak en kun je dit eventueel laten zien wanneer je in de tuinmeubelwinkel bent.

Hoeveel heb je nodig en welke materialen zijn mooi?

Het is natuurlijk ook handig om te bedenken voor hoeveel personen jij een tuinset nodig hebt. Is je gezin groot of wil je graag veel vrienden uitnodigen? Dan moet het tuinset veel zitplekken hebben. Houd daarbij ook goed in de gaten hoeveel ruimte jij hebt in je tuin en meet eventueel de maximale ruimte op die je hebt. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk een te groot tuinset koopt die uiteindelijk niet in je tuin past. Denk ook na over het soort materiaal. Wil je graag een natuurlijke houten tuinset of liever een strak moderne metalen tuinset? Wat is handig qua schoonmaken? Stel jezelf deze vragen en bedenk welke materialen jou aanspreken en praktisch zijn.

Ga eens proefzitten bij een tuinmeubelwinkel!

Om echt een goede indruk te krijgen van een tuinset kun je het beste naar een tuinmeubelwinkel gaan. Daar kun je even rustig proefzitten en bekijken welk tuinset jij fijn en mooi vind. Je kunt je dan ook goed laten adviseren door een medewerker die verstand heeft van tuinsets. Bepaal wel vooraf je maximale budget en laat je niet verleiden om voor een tuinset te gaan die ver boven je budget ligt. De prijzen van tuinsets lopen erg uiteen en het is erg makkelijk om per ongeluk een tuinset uit te zoeken dat je eigenlijk niet kan betalen. Als je al deze tips hebt doorgenomen, komt het uitzoeken van een nieuwe tuinset vast helemaal goed!