Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Snijhortensia's in alle kleuren.

Met een bloem met een doorsnee tot wel 25 cm is de snijhortensia een geweldige eyecatcher met veel volume! Van oorsprong komt de hortensia, oftewel de Hydrangea, uit Azië (Zuidoost) terwijl ook in Noord- en Zuid-Amerika (Andesgebergte) de plant voorkomt. In de vrije natuur zijn er zo'n 80 rassen bekend. De naam stamt overigens uit het Grieks. 'Hydro' staat voor water en 'angeion' is vat of kruik en verwijst naar de bolvormige bloem na de bloei.

Assortiment
Er is een breed assortiment snijhortensia’s in allerlei kleuren verkrijgbaar. Er zijn bloemen met effen, intense kleuren, maar er zijn ook tweekleurige bloemen. Beschikbare kleuren zijn allerlei tinten rood, roze, paars, wit, groen en blauw. Daarnaast zijn er gecombineerde kleuren zoals groen/ rood, paars/ groen en bloemen met bijvoorbeeld gekleurde randjes. Uniek is het doorkleuren van de bloemen. Gedurende het seizoen veranderen de bloemen van kleur en krijgen dan een groene tint in diverse kleuraccenten in combinatie met de kleur die ze van origine al bezaten. Deze bloemen krijgen de benaming ‘classic’ (doorgekleurd). Doorgekleurde bloemen kenmerken zich door de lange houdbaarheid en de mogelijkheid om ze te drogen. Goede kwaliteit doorgekleurde bloemen worden hoofdzakelijk in Nederland geteeld. Bloemen die nog niet zijn doorgekleurd worden ‘fresh’ (vers) genoemd.

De snijhortensia's zijn verkrijgbaar in de periode juni tot november. In de winter is er geen aanvoer. De verse bloemen zijn vanaf half mei verkrijgbaar tot en met september. De ‘classic’ (doorgekleurde) bloemen zijn verkrijgbaar vanaf mei/ juni tot en met november.

Hoe kunt u de snijhortensia's het beste verzorgen?

  • Snij de stelen schuin af en verwijder de onderste bladeren van de steel.
  • Zet de bloemen in een schone vaas met voldoende en schoon water.
  • Voeg snijbloemenvoedsel toe, dit kan de houdbaarheid verlengen met ruim een week.
  • Zet verse (‘fresh’) snijhortensia’s niet in de felle zon.
  • Doorgekleurde (‘classic’) snijhortensia’s kunnen goed gedroogd worden: zet ze daarvoor in een vaas met een klein laagje water. Als ze eenmaal doorgekleurd zijn kunnen ze zonder water.