Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Vlaamse paradepaardjes in de kijker op Floriade 2012

13 April 2012
Vlaamse paradepaardjes in de kijker op Floriade 2012

Dit jaar vindt in het Nederlands-Limburgse Venlo de Floriade 2012 plaats. Deze internationale wereldtuinbouwtentoonstelling, die loopt van 5 april tot 7 oktober, vindt eens in de tien jaar plaats. België, met Vlaanderen als voornaamste productieregio, is al jaren een belangrijke speler op de wereldmarkt van de sierteelt. Voor het eerst in de geschiedenis zal dan ook een Belgisch paviljoen aanwezig zijn op de beurs. Daar kunnen uiteraard de paradepaardjes van de Vlaamse sierteelt niet ontbreken. Mis dit uniek evenement niet!

De Floriade is meer dan alleen een tuinbouwexpo en biedt de bezoeker een totaalervaring. Gedurende 6 maanden geniet je er van een unieke combinatie van tuinen en paviljoenen van meer dan 100 deelnemers en een dagelijks cultuurprogramma met muziek, dans, theater en beeldende kunst. Het Belgisch paviljoen springt met zijn uniek ontwerp van het bureau Goedefroo en Goedefroo onmiddellijk in het oog. Tuin en paviljoen lopen naadloos in elkaar over. Aan de ingang van het Belgisch paviljoen ontdek je in een bloembak van meer dan 40 m² een prachtige representatie van wat het Belgische perkgoed te bieden heeft. Bloemenkunstenaar Geert Pattyn staat in voor het ontwerp dat gedurende de Floriade 6 keer opnieuw zal worden beplant naargelang het seizoen. Hij zorgt ook voor een permanente decoratie in een 20 m lange vitrine met typisch Belgische kamerplanten, zoals de Gentse azalea. Op het terras vind je de Vlaamse laurier. In het omgevingsgroen en op het dak van het paviljoen kan je de Belgische boomkwekerijproducten bewonderen. De totaalervaring van de Belgische cultuur wordt vervolledigd door de videowall die een collage toont van beelden van onze befaamde gastronomie, dans-, theater-, mode- en sportwereld.