Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

In 5 stappen tuinmeubelen kiezen

Lisa Garden op 01-10-2019

Als u op zoek bent naar nieuwe tuinmeubelen is er enorm veel keuze. Waar u vroeger kon kiezen uit verschillende kleuren van dezelfde plastic tuinset met een tafel en 4 verstelbare stoelen, zijn daar nu ontelbaar veel mogelijkheden. In materialen, kleuren, opstellingen en kwaliteit. 

Met ons stappenplan komt u tot een mooi wensenlijstje, waarmee u met gemak tuinmeubelen kunt uitkiezen voor uw situatie!

1. Beschikbare ruimte

Kijk eens goed naar de locatie waar de tuinmeubelen moeten komen. Hoeveel ruimte is hier beschikbaar? Meet het even goed op! Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Ook is het handig om u te realiseren dat er ruimte moet zijn om op te kunnen staan en om het meubilair heen te lopen. Meet dus niet alleen een tafel met aangeschoven stoelen op, maar schuif ze eens naar achter om te zien of er voldoende instapruimte beschikbaar is.

2. Materiaalkeuze

De keuze is zeer uitgebreid. Kiest u voor aluminium, bent u fan van teakhout, wordt het een meer praktische keuze met wicker of kiest u voor RVS of kunststof? Denk hierbij goed aan het onderhoud wat hierbij komt kijken. Teakhout is erg sterk, maar voor de levensduur is het verstandig om het regelmatig te schuren en behandelen. Wicker is erg onderhoudsvriendelijk. Kijk ook vooral naar jouw smaak!

3. Wensen

Met hoeveel personen wil je regelmatig buiten zitten? Wil je graag met grote groepen buiten eten of zijn de tuinmeubelen meer om te relaxen? Als er ook aan gegeten wordt, is het misschien verstandig om te denken aan een diningset, omdat je dan recht aan tafel zit, in plaats van een lage salontafel. Wil je met zijn tweeën een kopje koffie voor het huis drinken in de ochtend, dan is een kijkje bij de collectie tuinbanken misschien voldoende. Wil je de rugleuning kunnen verstellen? Of de tuinmeubelen gemakkelijk kunnen verplaatsen naar een andere plek? Bij een loungeset gaat dit weer minder gemakkelijk. Denk hier goed over na.

4. Kwaliteit

Tuinmeubelen zijn een aardige investering, maar dit merkt u direct in de kwaliteit. Tuinmeubelen schaft u voor een langere periode aan, dus let erop dat u uw geld goed besteed. Kwaliteit zit in het materiaal en de constructie. Laat u goed adviseren.

5. Proefzitten

Proefzitten op tuinmeubelen is erg van belang, vooral voor de diepte van de zit. Als deze in uw knieholtes valt, dan is de diepte van de zitting perfect voor u. Als u bovenbenen uitsteken, dan heeft u niet de juiste ondersteuning. Als de zitting te diep is en uw benen komen niet bij de grond, dan is dit ook niet comfortabel. Let ook op de diktes van de kussens. Neem de tijd voor het proefzitten.

Met ons lijstje is het kiezen van tuinmeubelen een fluitje van een cent!