Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Herfstfeest in kleuren

1 October 2012
Herfstfeest in kleuren

Opvallend gekleurde bomen zijn er nu overal. Veel bladverliezende bomen verkleuren prachtig voor ze hun blad laten vallen. Enkele absolute herfstkleurtoppers behoren tot de esdoorns (Acer), een bomengeslacht met meer dan 150 soorten en vooral rijk vertegenwoordigd in Noord-Amerika en Japan. 

In de herfst is het oosten van Noord-Amerika één rood-gouden kleurenzee dankzij de esdoorns en een Japanse herfsttuin is zonder de betoverende esdoornkleuren ondenkbaar. Een rood herfstblad van de suikeresdoorn (Acer saccharum) is hét motief op de Canadese vlag. 

Nog feller rood is de herfstkleur van de echte rode esdoorn (A. rubrum), ook uit Canada. De hoge (30 m) Europese Noorse esdoorn (A. platanoides) verkleurt in de herfst naar allerlei gele, rode en groene tinten tot uiteindelijk het goudgeel overheerst. Maar het allermooist, zeker voor wat kleinere tuinen, zijn de Japanse esdoorns.

Lees meer handige tips voor oktober op Groen.net