Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Radio 2-lenteweekend van 23 tot 26 maart

Naar jaarlijkse traditie organiseert de vzw Belgische Tuincentra Vereniging het Radio 2-Lenteweekend en geeft zo het officiële startschot voor het nieuwe topseizoen in de tuin- en plantencentra. Dit jaar vindt het Lenteweekend plaats van vrijdag 23 tot en met maandag 26 maart. Kom uit uw winterslaap en maak de tuin, het terras, het balkon, het huis en de werkomgeving klaar voor de lente!

Tijdens het Radio 2-Lenteweekend krijgt u in de deelnemende tuin- en plantencentra een gratis narcis met een frisse Radio 2-plantcover. Tijdens het weekend zullen er meer dan 100.000 plantjes worden uitgedeeld. U krijgt ook een genummerde flyer met een wedstrijdvraag. Hiermee kunt u voor meer dan 10.000 euro aan prijzen winnen. Hoofdprijs is een driedaagse tuinreis naar Engeland voor 2 personen.

Het Radio 2-Lenteweekend wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met VLAM binnen het programma “Groen van bij ons”. Dit jaar zet VLAM de eenjarige perkplanten zoals het viooltje, het madeliefje en de primula in de kijker.

Tijdens het Radio 2-Lenteweekend verschijnt het boek “Groenland” van Bartel Van Riet, dat in primeur wordt aangeboden in de tuincentra. Radio 2 stuurt tijdens het Lente-weekend ook een “Groenteam” op pad. Dit “Groenteam” bestaat uit plantendeskundige Ivo Pauwels, televisiemaker Bartel Van Riet en Radio 2-reporter Wim Decraene. Het Radio 2-Groenteam vertrekt op zaterdagmorgen vanuit de uitzending “En nu serieus” te Middelkerke naar vier tuincentra in Vlaanderen. De toer eindigt in Hasselt, waarna op zondag het team opnieuw vier tuincentra opzoekt. De route die het Groenteam volgt, vindt u op www.radio2.be.

Tijdens het bezoek van het Groenteam signeert Bartel Van Riet zijn boek “Groenland”. Heeft u vragen over de tuin, het planten van eenjarigen, de verschillende soorten potgrond … ? Het Groenteam helpt u graag!