Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Wat te doen in de tuin in de maand maart?

8 March 2017
Wat te doen in de tuin in de maand maart?

Het is maart! De dagen worden weer iets langer en lichter, het lentegevoel begint te komen én we gaan aan de slag in de tuin! Wat moeten we in maart allemaal van de to-do-list afstrepen? Vandaag lichten we de tuinkalender van deze maand toe.

1. Clematis snoeien

In deze maand is het tijd om de Clematis klaar te maken voor de bloei. Dat betekent dat u de beschadigde twijgen weghaalt en de plant klaar maakt voor het voorjaar. Wilt u meer weten over het (wel of niet) snoeien van de Clematis? Bekijk dan de video en u bent klaar om de Clematis te snoeien

2. Rozen snoeien

We zijn nog niet klaar met snoeien! Ook de Klimrozen kunnen een snoeibeurt gebruiken. Hier hebben wij eerder ook al eens over geschreven, inclusief video. Lees dit oudere nieuwsbericht en Klimrozen snoeien kunt u ook weer afvinken!

3. De voorjaarsschoonmaak

De vaste planten komen al boven de grond uit met hun prille groen, dat betekent: tijd voor een grote schoonmaak! Haal alle afgestorven plantendelen uit de border en uw tuin is klaar voor de maand maart!

Veel tuinplezier gewenst deze maand!