Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

3 isolatie tips om je nieuwe huis warm en comfortabel te houden

Dus je hebt je handtekening op de stippellijn gezet en bent in je gloednieuwe huis getrokken. Maar dat betekent niet dat het werk klaar is. Om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je nieuwe woning haalt, is het belangrijk om vertrouwd te raken met de nieuwe omgeving en ervoor te zorgen dat je geen middel onbeproefd laat om het huis als thuis te laten voelen. Er zijn tal van manieren om de energie-efficiëntie van de nieuwe woning te verbeteren, maar veel mensen zien goed isoleren over het hoofd tijdens de verbouwing. Dit kan tot allerlei problemen leiden als je er eenmaal woont. Isolatie is essentieel om warmte binnen te houden, zodat de verwarming niet constant draait en de rekeningen niet door het dak schieten. Om niks over het hoofd te zien hebben we deze 3 isolatie tips om je huis warm en comfortabel te houden zonder de bank te breken.

Isolatietips

Muur- en dakisolatie

Isolatie is absoluut essentieel voor elk huis, maar het wordt gemakkelijk over het hoofd gezien tijdens de bouw. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste soort isolatie op de juiste plaatsen laat aanbrengen. Dit kan van alles zijn, van sproeischuim isolatie tot standaard glasvezelisolatie. Als je wilt besparen op de kosten, is het belangrijk te investeren in isolatie. Het verlaagt je kosten, maakt je huis meer waard en ten slotte zorgt het voor een aangename temperatuur.

Nieuwe ramen plaatsen

Nieuwe ramen zijn een geweldige manier om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren. Maar het is belangrijk dat je de juiste optie kiest. Er zijn vele soorten ramen waaruit je kan kiezen. Wanneer je nieuwe ramen wilt kopen, is het belangrijk dat je duurzame ramen kiest. deze zorgen voor het beste resultaat qua isolatie.

Vooral bij oudere huizen is dit een optie die je huis een stuk zuiniger kan maken. Het is in principe vrij makkelijk om ramen te vervangen, wanneer je de nieuwe ramen hebt gekocht kun je ze zelf plaatsen, of je laat dit doen door een aannemer.

Tip voor goedkope duurzame ramen: https://www.fenetre24.be/baies-vitrees/bois.php

Duurzame energie toevoegen

Een van de beste dingen die je kan doen is kiezen voor het toevoegen van hernieuwbare energie aan je huis. Dit zal helpen geld te besparen op energiekosten in de loop der jaren en is een relatief eenvoudige en kosteneffectieve oplossing. Er zijn veel verschillende methoden voor het toevoegen van hernieuwbare energie aan je huis, maar zonnepanelen zijn de meest gekozen optie. Het is een investering die zich op de lange termijn terug zal verdienen. Een goede optie dus.