Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

5 redenen om een gas barbecue te nemen

Een warme zomeravond schreeuwt om barbecues Gezellig samen met iedereen aan tafel genieten van een lange avond vol lekkers. Een barbecue is het perfecte excuus om eindeloos aan tafel te zitten en te eten. Haal de groenten al maar in huis, want met een gas barbecue kan je er meteen aan beginnen!

Vervolledig je tuin met een barbecue om je gasten te entertainen. Zo heb je weer een reden meer om je vrienden uit te nodigen! Weet je niet welke barbecue je moet kiezen? Out at Home heeft een groot assortiment waar je uit kan kiezen. In dit blogartikel bespreken we alvast waarom jij een gas barbecue moet nemen.
 

Snel opwarmen

Bij de gas barbecue moet je niet van te voren de kolen aansteken, wachten totdat ze volledig zijn opgewarmd om dan aan te voelen of ze de juiste temperatuur hebben om te beginnen met bakken. Deze barbecue is direct klaar om te gebruiken. Zet hem aan, laat de barbecue heel eventjes opwarmen en je kan beginnen! Zo kan je al meteen bakken wanneer je je honger voelt opkomen.
 

Temperatuur regelen

Ook moet je niet bang zijn dat je vlees plots te snel bakt. De temperatuur van de gas barbecue kan je zelf regelen. Zo stel je de temperatuur eenvoudig af op hetgeen dat je aan het bakken bent. Moet het ene stukje vlees minder warm bakken dan het andere? Dit kan je gemakkelijk regelen. Natuurlijk moet je wel de temperatuur in de gaten houden, maar eindeloos wachten en gokken voor je barbecue of het warm genoeg zou zijn is voorbij!
 

Geen vervelende rook

Daarbovenop heb je geen houtskool nodig en heb je minder rook van je barbecue. De barbecue geeft tijdens het bakken ook minder geur af. Jammer, want zo kan je je buren niet meer jaloers maken natuurlijk!
 

Geen vettige boel

Een ander verschil tussen een houtskool barbecue en een gas barbecue is de ‘afvoer’ van het vet van je vlees. Bij een houtskool barbecue valt het vet van je vlees simpelweg op de kolen. Dit kan ervoor zorgen dat er een extra vlam ontstaat op de plaats waar het vet valt, wat er dan weer voor kan zorgen dat een stuk vlees sneller zal bakken en eventueel aanbrandt. Een gas barbecue daarentegen voert het vet van het vlees gewoon af, zodat het rustig kan verder bakken op dezelfde temperatuur.