Vind jouw tuincentrum

5 tips: kerstdecoratie voor op tafel

Het is weer bijna zover: de kerstdagen komen er aan! Als u de kerstplannen eenmaal op orde heeft en misschien zelfs al weet wat u gaat koken, dan is het nu tijd voor de decoratie op tafel. In dit artikel geven wij u 5 ideeën om het kerstdiner (of ontbijt/brunch/lunch) in stijl te vieren!

Niet alleen het lekkerste, maar ook het mooiste kerstdiner

  1. Modern kerststukje: dit jaar maakt u het kerststukje eens op een andere manier. Wat dacht u van deze, gemaakt op een stuk boomstam? Nog steeds een grote sfeermaker op elke tafel, maar nét in een moderner jasje.

Tip 1

  1. Draai de wijnglazen om! Hoe leuk is dit? U kunt wijnglazen omgekeerd neerzetten met daarin versiering in kleuren naar keuze: een bonte verzameling kerstballen, witte ballen met wat groene takjes, (geschilderde) dennenappels enzovoort. Bovenop zet u een mooie kaars in een bijpassende kleur en uw nieuwe decoratie is klaar!

Tip 2

  1. Drijvende kaarsen: super sfeermakers, deze drijvende kaarsen! Kies mooie takjes met besjes uit, of bijvoorbeeld een dennentak en een kaars in de gewenste kleur. Let op, u heeft drijvende kaarsen nodig die het water kunnen trotseren!

Tip 3

  1. Geschilderde dennenappels op tafel: kies mooie dennenappels uit in het bos en laat deze drogen. Daarna kunt u ze schilderen in de gewenste kleur en eventueel versieren met glitters. Laat ze goed drogen en leg daarna verspreid neer over de tafel. Het is ook leuk om op elk bord een dennenappel te leggen met een naamkaartje of een persoonlijk briefje erin geklemd.

Tip 4

  1. Bouw een dorpje onder een stolp: haal wat nepsneeuw uit de boom, kies wat kleine toevoegingen zoals een auto, rendier of kerstman. Kleed het aan met wat takjes of dennenappels en klaar is uw mini dorpje!

Tip 5

Met deze tips komt u weer een heel eind bij het decoreren van de kersttafel. Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk het genieten van de dagen met de mensen om u heen. Namens het team van Tuincentrum Overzicht wensen wij u hele fijne dagen toe!