Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zo zorg je met de juiste tuinverlichting voor een veilig tuin (6 tips)

Tuinverlichting is essentieel voor iedereen die ’s avonds valpartijen wil voorkomen in de tuin. Net zo goed is het belangrijk dat de tuinverlichting zelf veilig is. Dit zijn zes tips voor een veilige tuin:

1.Verlicht de paden

Als je in het donker gemakkelijk en veilig je weg wilt vinden door de tuin, kun je de paden verlichten door naast het pad lampen te plaatsen. Denk aan schijnwerpers of paalverlichting. Je voorkomt hiermee niet alleen dat je misstapt, maar ook natte voeten als het pad grenst aan het gazon. Met een goed verlicht pad voorkom je ook dat je waardevolle planten vertrapt die naast het pad in de border groeien.

2.Lampen bij de trap

Heb je een trap in de tuin? Overweeg dan om speciale trapverlichting aan te schaffen. Als iedere traptrede goed verlicht is, weet je zeker dat je geen trede overslaat en een valpartij riskeert.

3.Zorg voor lampen die lang meegaan

Als je er zeker van wilt zijn dat je tuin lange tijd veilig kunt verlichten, kies dan voor LED-buitenverlichting. LED-lampen verbruiken bovendien veel minder energie dan traditionele lampen, dus het scheelt ook in de kosten. Lampdirect lampen webshop heeft diverse soorten LED-lampen die lang meegaan voor een langdurig veilige tuin. 

4.Check de contactdozen

Voor een veilige tuin zorg je er ook voor dat alle buitencontactdozen geschikt zijn voor buitengebruik. Net zo goed is het belangrijk dat de contactdozen voldoende beschermd zijn tegen water of andere invloeden.

5.Controleer de IP-code

Door de IP-code van alle lampen na te gaan, weet je of ze bestand zijn tegen weersinvloeden. Zo voorkom je kortsluiting.

6.Neem decoratieve verlichting mee naar binnen

Decoratieve verlichting die niet expliciet als waterdicht is gelabeld en ontworpen, moet na elk gebruik naar binnen. Let daarop na een feestje of andere gelegenheid waarbij je sfeervolle verlichting hebt gebruikt.