Vind jouw tuincentrum

Anthurium... pure verleiding.

Zondermeer één van de meest verleidelijke kamerplanten, de potanthurium. De plant stamt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. Iets van het tropische en wat broeierige klimaat draagt ze nog steeds met zich mee. Daaruit komt ook voort dat de anthurium een ware allemansvriend is die geen hoge eisen stelt. Anthurium betekent letterlijk ‘staartbloem’, van het Griekse ‘anthos’(=bloem) en ‘oura’(=staart). Soms wordt Anthurium ook wel ‘flamingoplant’ genoemd.

Er zijn twee belangrijke groepen: Anthurium andreanum en Anthurium scherzerianum. Ze zijn genoemd naar hun ontdekkers: Edouard Francois André en Karl von Scherzer. De eerste was een Franse tuinarchitect, auteur en redacteur van tuinbouwbladen, de tweede een Oostenrijkse arts en botanicus.

De verleidelijke kant zit hem in het feit dat de plant zich moeiteloos schikt naar elk interieur en elke stijl. Klassiek of modern? Solo of in een grote groep? De anthurium voelt zich overal thuis. Het bijzondere daarbij is dat de plant in alle gevallen en op elke plek haar karakter behoudt. Of ze wordt geplaatst in een klassieke aardewerken pot of in een bak van chroomstaal en glas. De anthurium blijft verleiden. Of de plant nu ergens wat verscholen in een hoekje van de kamer staat of pontificaal en uitdagend op een centrale plek - in beide gevallen blijft het een uitdagend gezicht.

Verzorgingtips:

  • Op een lichte plaats zetten, niet in de volle zon.
  • Liefst regenwater of ontkalkt water gebruiken.
  • Eén keer in de maand plantenvoeding. Het groene blad regelmatig (1x per 14 dagen) sproeien. In de winter koeler en droger houden.