Vind jouw tuincentrum

Begin met het winterklaar maken van uw moestuin!

De dagen worden weer korter, het wordt weer kouder en het begint weer meer te regenen. Helaas, de winter komt er weer aan! Dit betekent dat ook het moestuinseizoen van dit jaar weer op zijn einde loopt. Dit betekent dat het weer tijd is om de moestuin winterklaar te maken. 

De laatste oogst

Er zullen op dit moment niet veel planten meer overeind staan waar nog vruchten aanhangen. Als dit wel zo is, is dit het moment om deze laatste vruchten te oogsten. Als u dit gedaan heeft, kunt u alle uitgebloeide planten weghalen. Haal de plant met wortel en al uit de grond en gooi gezonde planten op de composthoop. 

Help de dieren de winter door!

Ligt uw moestuin op dit moment vol met bladeren? Haal deze dan niet weg! Egels en andere diersoorten zijn namelijk op zoek naar een schuilplekje. Aangezien u de grond van uw moestuin toch niet gaat gebruiken in de winter, kunt u deze net zo goed omdopen tot dierenopvang.

Werk aan de samenstelling van uw compost

Van verse compost gaan uw moestuinplantjes geweldig groeien. Schaf daarom een paar compostbakken aan. Het duurt minimaal een jaar voordat compost klaar is om uitgestrooid te worden.

Opruimen en schoonmaken

Begin met het schoonmaken en opruimen van uw gereedschap. In het voorjaar zult u uzelf hier dankbaar voor zijn!