Vind jouw tuincentrum

Bloem Monday

Van Blue Monday wordt niemand vrolijk, daarom vieren we bij Tuincentrum Overzicht Bloem Monday! Trakteer uzelf vandaag op een prachtige bos bloemen. Beetje inspiratie nodig? We hebben de mooiste bloemen van het seizoen op een rijtje gezet.

Calla

Deze sierlijke witte bloem brengt dat winterse gevoel perfect over. Deze bloem straalt echt elegantie uit. De Calle is niet alleen heel mooi, maar ook nog eens goed voor de gezondheid. Het vermindert uw gevoel van stress en zorgt ervoor dat u creatieve taken beter en sneller kunt uitvoeren. Genoeg reden dus om deze mooie bloem op te nemen in uw winterse Bloem Monday boeket! Als u op zoek bent naar een iets vrolijker boeket, dan kunt u ook kiezen voor gele Calla’s.

Fresia’s

Dit zijn kleine witte of gekleurde bloemetjes die een goede opvulling zijn voor uw winterse boeket. De Fresia is ook een geliefd tuinplantje en u kunt de stengels van de tuinplant ook in uw boeket verwerken. Snijd de stelen dan schuin af en vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.

Rozen

Rozen kunnen eigenlijk in ieder seizoen wel, maar in de winter hebben ze iets magisch. Kies liever voor wat lichtere kleuren rozen, maar het is niet verboden om een rode roos uit de bos te laten knallen.

Amaryllis

Ook al zo’n sierlijke bloem: de Amaryllis. De bloem is er in verschillende kleuren, maar bijvoorbeeld ook in het wit met een deftig rood randje. Lichtroze Amaryllissen zijn ook heel mooi in deze tijd van het jaar. U hoort het al: dit is een hele veelzijdige bloem, die multi-inzetbaar is.

Anjer

Anjers hebben een lange houdbaarheid en een heerlijke lichte geur. Daarnaast is de bloem eindeloos te stylen. U kunt een Anjer prima alleen in een vaasje zetten, maar ook combineren met een paar van bovenstaande bloemen. De Anjer valt lekker op en is er in talloze kleuren, zoals fris groen, donkerrood, dieppaars en fluorescerend geel.

Groen

Vergeet niet om ook wat groen aan het boeket toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan ledervaren, Aspagarus en Aralia.

U kunt natuurlijk ook een mooie bos bloemen laten samenstellen door uw bloemist. Veel plezier en een fijne Bloem Monday!