Vind jouw tuincentrum

Bloem van de maand april: gerbera

Iedere maand verkiest Bloemenbureau Holland een bloem tot bloem van de maand. Deze maand is het de kleurrijke Gerbera geworden. De perfecte bloem om uw voorjaarsboeket kleur mee te geven!

Een kleurrijke bloem

Haalt u de gerbera in huis, dan haalt u kleur in huis! Gebera’s zijn er in het wit, rood, geel, roze, paars, oranje en groen. Er bestaan ook tweekleurige en meerkleurige variaties. Het hart van de gerbera kan zwart of groen zijn. Er is dus volop keuze in kleur! U heeft ook nog de keuze uit verschillende vormen, namelijk enkel- en dubbelbloemig en pompon- en spidervormig.

Gerbera in een boeket

Gerbera’s combineren mooi met seringen, bouvardia, alchemilla, statice en green trick. Omdat de gerbera in zoveel kleuren voorkomt zijn er heel veel verschillende combinaties te maken. Maak uw eigen unieke voorjaarsboeket met gele, roze, rode, paarse, witte of oranje gerbera’s er in!

Verzorgingstips van de gerbera

  • Snijd de bloemstelen na aankoop schuin af met een scherp mes.
  • Gebruik een schone vaas. Vul deze met kraanwater (ongeveer 7 cm hoog) op kamertemperatuur en voeg wat snijbloemenvoedsel toe.
  • Zorg voor een omgevingstemperatuur van onder de 20 graden Celsius.
  • Plaats gerbera’s nooit op de tocht of in de volle zon. Zet ze ver bij de kachel en fruitschaal vandaan.
  • Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.

Herkomst van de gerbera

De gerbera behoort tot het plantengeslacht Asteraceae en het is een niet-geurende bloem. Ze komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië.

©www.bloemenbureauholland.nl