Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

De kracht van waterbeheer in je woning: drie tips!

Waar we in ons land wel bekend mee zijn is een regenbui op zijn tijd. Dat is natuurlijk hartstikke lekker voor de natuur en de temperatuur. Toch kan dit voor flink wat overlast in je woning zorgen. Daarom besteed je aandacht aan goed waterbeheer. Wij vertellen je hoe je aan de slag kunt met waterbeheer op de drie plekken die dit het meest nodig hebben. Lees snel verder en zeg gedag tegen wateroverlast!

Buitenruimte

Een ruimte waarin je veel last kunt hebben van water is de buitenruimte. In je tuin, balkon, of dakterras kan te veel regen flink wat overlast veroorzaken, zoals waterophoping of het breken van de je grond. Door middel van terrasdragers liggen de planken van je terras niet direct op de vaste grond. Dit zorgt ervoor dat het water na een heftige regenbui gemakkelijk kan weglopen en zich niet ophoopt. Een ophoping van water in combinatie met een wisseling in temperatuur resulteert vaak in schade. Dat ga je dus zo tegen! 

Badkamer

Een andere ruimte waarin waterbeheer een belangrijk punt is, is de badkamer. De douche, het bad, de wastafel; ze zorgen allemaal voor een hoop damp en spatwater. Wie hier geen aandacht aan besteedt, merkt al snel vervelende gevolgen. Denk dan aan schimmelvorming of het breken van de tegels. Ten eerste kan het geen kwaad om een raam en goede ventilering te installeren. Een waterdichtingsdoek maakt een natte ruimte waterdicht. Het is een laag tussen de wand en de tegels. Dit gaat flink wat overlast tussen de tegels tegen! 

Het dak

Tot slot ga je aan de slag met het dak. Dit zorgt voor het algemene waterbeheer van de woning. Dat begint natuurlijk met de juiste dakbedekking en er zijn allerlei soorten. Veel voorkomende dakbedekking zijn dakpannen. Deze liggen over elkaar en zorgen er, samen met een dakgoot, voor dat het water goed kan weglopen. Een waterdichte coating kan daar ook goed bij helpen. Ook hier is goede ventilatie belangrijk om schimmelvorming tegen te gaan. Neem eens in de zoveel tijd een kijkje bij het dak en zorg dat je eventuele gebreken op tijd aanpakt. 

Natuurlijk let je in elke ruimte op goed waterbeheer. De tuin, badkamer en het dak kunnen gewoon wat extra aandacht gebruiken. Zorg er in de tuin voor dat water zich niet kan ophopen en zo overlast veroorzaakt. In de badkamer is schimmelvorming het belangrijkste punt om aan te pakken. Ventilatie en een waterdichtingsdoek helpen je hierbij. Tot slot pak je het dak aan voor het algehele waterbeheer van je woning. Kom de natte maanden droog door met een goed waterbeheer!

Bol AlgemeenBol Algemeen