Vind jouw tuincentrum

Bloemen van de maand augustus: zomerbloemen

In augustus zetten we, hoe kan het ook anders, de zomerbloemen in het zonnetje. Geniet deze maand van de prachtige bloemen: Delphinium, Allium en Gladiool. Combineer ze in een prachtig boeket.

Delphinium

Er zijn wel 250 verschillende soorten Delphinium in heel veel verschillende tinten blauw, paars, roze, geel en rood. Deze langwerpige bloem geeft uw boeket een weelderige touch. Kijkt u eens goed naar de knoppen van de Delphinium, dit zijn net dolfijnen. Vandaar de naam Delphinium, het latijnse woord voor dolfijn. De naar achter stekende delen lijken op de sporen van ridders en daarom heet de bloem in het Nederlands Ridderspoor. Delphinium staat symbool voor waarheid en bescherming en voor gehechtheid in de liefde. Ook mooi om cadeau te doen dus!

Allium

Het is altijd leuk om de Allium in uw boeket te stoppen. Deze bloem heeft namelijk een spectaculaire bloeiende bol van kleine bloemetjes. Wist u dat Allium tot de uienfamilie behoort? Als u de stelen schuin afsnijdt zult u dit merken, dan ruikt u namelijk een uiengeur. Zet de bloem daarom meteen in het water. Er zijn zo’n 300 verschillende soorten Allium, die bijna allemaal in de zomer bloeien. De kleuren variëren van paars tot blauw tot wit. Uiensoorten werden in de geschiedenis graag ingezet tegen onheil, ziekten en heksen.

[page-break]

Gladiool

De gladiool is groots en meeslepend. De bloem bloeit van het late voorjaar tot diep in de herfst. Het is een echte blikvanger in uw vaas! De bloemen van de gladiool bloeien aan beide zijden van de stengel. De bloem is verkrijgbaar in het wit, geel, rood, paars, roze, oranje en crème. Sommige gladiolen hebben meerdere kleuren. De naam Gladiool komt van het latijnse gladius. Dit betekent zwaard en de bloem staat dan ook voor kracht, overwinning en trots. Gladiatoren vochten in de Oudheid letterlijk om de dood of de gladiolen!