Vind jouw tuincentrum

De mooiste nazomerbloeiers

Het is toch altijd weer een deprimerende periode, het einde van de zomer. De planten die er de hele zomer voor hebben gezorgd dat uw tuin er kleurrijk uitzag, beginnen één voor één uitgebloeid te raken. Maar gelukkig is daar nog: de nazomer! En daar gaat u dit jaar optimaal van genieten door een paar van deze mooie planten in de tuin te zetten.

Salvia

Salvia’s bloeien in alle vormen, kleuren en maten. Er bestaan wel 900 soorten! Salvia Nemorosa is een populaire soort die het vooral goed doet als borderplant. Een bijzondere Salvia is de tweekleurige Salvia ‘Hot Lips’. Deze rood-witte plant doet het ook prima in pot.

Japanse Anemoon

Deze plant kent u vast van Japanse tekeningen. De plant heeft kleine witte of roze bloemen en bloeit eindeloos lang. Zet de Anemoon in de volle zon of halfschaduw. De Anemoon verspreidt zijn zaden via de wind.

[page-break]

Sedum

De Nederlandse naam voor Sedum is Hemelsleutel. Het is een sterke vaste vetplant met dieprode of lichtroze bloemschermen. Zorg er altijd voor dat Sedum niet droog komt te staan. Het leuke aan deze plant is dat er bijen en vlinders op afkomen. Nog meer bijen en vlinders naar de tuin trekken? Plant dan een van deze planten.

Zonnehoed

Deze plant zal uw einde-zomer-dipje in één klap wegvagen. Zonnehoed krijgt namelijk prachtige gele, roze, rode oranje of witte bloemen die hoog boven de border uitsteken. De vorm van de bloem lijkt op een zonnehoed, omdat de bloembladeren naar beneden hangen. Heeft u te veel Zonnehoeden staan? U kunt ze ook in een vaas zetten.

[page-break]

Marjoraan

Dit kruid kent u vast en zeker, want een andere naam is Origanum. U kunt dit kruid gebruiken tijdens het koken en bijen en vlinders zijn er gek op! Als de plant in bloei staat, verschijnen lavendelkleurige bloemhoofdjes.

Chrysanten

Ook deze planten zullen u niet onbekend zijn, want het zijn populaire tuinplanten. Chrysanten zijn er in vele soorten en ook in pot. De bloemen bloeien in allerlei prachtige kleuren en zijn ook als snijbloem te gebruiken.

Let op: zoek even goed uit welke variëteiten in de nazomer bloeien!