Vind jouw tuincentrum

De verlichting die het beste bij uw tuin past

Wilt u uw tuin op een mooie manier verlichten, maar weet u niet goed welke verlichting hiervoor juist is? Met deze tips komt u erachter welke soorten verlichting er zijn en welke het beste bij uw tuin past!

Waarom u het beste verlichting in uw tuin kan aanbrengen

Met de juiste verlichting in uw tuin zorgt u er niet alleen voor dat u ’s avonds meer ziet, maar krijgt uw tuin ook een andere uitstraling. De juiste tuinverlichting kan voor de juiste sfeer zorgen rondom uw huis. Naast dat tuinverlichting meer sfeer brengt, zorgt het er ook voor dat de veiligheid rondom uw woning beter is. Ongewenst publiek zal namelijk minder snel een tuin ingaan die goed verlicht is. 

Wat voor soorten tuinverlichting bestaan er?

Er zijn verschillende soorten tuinverlichting die allemaal hun eigen functie hebben. Zo bestaan er onder andere de volgende categorieën:

  • Functionele verlichting: De functionele verlichting is de verlichting die u niet kunt missen in de tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verlicht tuinpad.
  • Accent verlichting: Accent verlichting zorgt ervoor dat een bepaald object verlicht wordt. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een boom die van onder mooi verlicht wordt.
  • Sfeerverlichting: De sfeerverlichting in uw tuin komt op de plaatsen waar nog licht nodig is, nadat de functionele- en accentverlichting zijn geplaatst.

Verschillende type tuinverlichting

Naast dat er verschillende soorten tuinverlichting bestaan, bestaan er ook verschillende type tuinverlichting. Welke past het beste bij uw tuin? 

  • Bovengrondse lampen. Bovengrondse lampen zijn functioneel, maar dragen ook bij aan de sfeer van uw tuin. U kunt bijvoorbeeld een grote lantaarn neerzetten bij de toegang naar uw tuin.
  • Wandlampen: Wandlampen kunt u tegen een schuttig bevestigen en worden vooral gebruikt omdat zij zo handig zijn. Deze kunt u bijvoorbeeld bevestigen naast een deur of bij een opstapje.
  • Tuinspots: Tuinspots kunnen overal in de tuin worden ingezet. Er bestaan grondspots die vooral gebruikt worden om een tuinpad te verlichten, maar er bestaan ook richtbare spots die een mooi accent op een plant of boom kunnen leggen. Zorg er wel voor dat u een mooie balans hebt in de tuinspots, teveel tuinspots kunnen voor een te groot effect zorgen. 

Bent u er al uit wat voor soort verlichting u het liefste in de tuin heeft? Dan zult u ook nog een keuze moeten maken tussen solar tuinverlichting, led tuinverlichting of vele andere soorten. Houdt tuincentrumoverzicht.be in de gaten voor tips hierover!