Vind jouw tuincentrum

Dierendag: tijd om uw huisdier eens extra te verwennen

Het is weer Werelddierendag en dit betekent dat u uw huisdier vandaag eens extra verwent, maar hoe doet u dit nou het best?

Uw kat verwennen

Katten vinden het heerlijk om lekker lang te worden geaaid. Hoe vaak is uw kat al niet pontificaal voor uw neus gaan zitten om uw aandacht te trekken? U leest het alweer in die schattige oogjes: de kat wil geaaid worden. Neem daarom vandaag eens lekker de tijd om uw kat te aaien. Gevoelige plekjes zijn bijvoorbeeld net boven de staart, op de kop en achter de oren. Katten kunnen hier zelf niet bij. Door een kam te gebruiken of een aaihandschoen maakt u het nog aangenamer voor de kat. Qua speeltjes is een kat hard to please, maar u kunt altijd experimenteren. Over het algemeen werken de speelmuis en het laserlampje het best.

Iets extra’s voor uw hond

Honden daarentegen zijn dol op speelgoed. Kauwspeeltjes, ballen, knuffeltjes; uw hond zal er gegarandeerd mee aan de gang gaan. Daarnaast kunt u bij een tuincentrum bij u in de buurt langsgaan voor lekkere hondensnacks, zoals:

  • Een bot
  • Kauwstaven
  • Hondenkoekjes
  • Hondensnoepjes

Een hond doet niet zo moeilijk, het is een trouw en dankbaar beestje!

Een fijne dierendag voor uw knaagdier

Ook knaagdieren houden ervan om lekker geaaid en geborsteld te worden. Verder maakt u ze blij met een knipbeurt van de nagels. Te lange nagels kunnen zorgen voor veel ongemakken. Als het weer niet te slecht is, is het misschien een idee om uw knaagdier even naar buiten te laten. Knaagdieren zitten vaak heel veel binnen en frisse buitenlucht is gezond. Ga ook nog even langs uw tuincentrum voor de leukste speeltjes voor knaagdieren en heerlijke snacks.

Fijne Werelddierendag!