Vind jouw tuincentrum

DIY: Lieveheersbeestjes maken

Bent u gek op lieveheersbeestjes en kunt u maar geen genoeg van ze krijgen? Zorg er dan voor dat u altijd deze schattige dieren in de tuin hebt! Met deze handige tips tovert u oude golfballen om in schattige lieveheersbeestjes. Zo wordt uw tuin een nog vrolijker geheel! 

U kunt deze schattige lieveheersbeestjes overal neerleggen in de tuin, tussen de planten of gewoon op uw tuintafel in een schaal. Deze activiteit kunt u natuurlijk zelf doen, maar het is ook leuk om het met uw (klein)kinderen te doen tijdens een regenachtige middag. Wat u nodig heeft om van oude golfballen lieveheersbeestjes te maken: 

  • Oude golfballen
  • Schuurpapier
  • Primer
  • Rode verf
  • Zwarte verf
  • Witte verf

Stap 1: 

Schuur de oude golfballen lichtjes, zodat de verf beter blijft zitten. Spuit met een primer de golfballen volledig in, dit zorgt er ook voor dat de lieveheersbeestjes hun kleur behouden. 

Stap 2: 

Als de primer is gedroogd, kunt u gaan beginnen met het beschilderen van de golfballen. Begin met het rood schilderen van de gehele golfbal. Als de rode verf is gedroogd, kunt u met de zwarte verf de accenten van het lieveheersbeestje gaan toevoegen. Maak het lijfje van het lieveheersbeestje compleet door er stippen op de schilderen. Schilder ten slotte twee kleine puntjes voor de ogen en doe hier kleine zwarte stipjes in. 

Stap 3:

Als u de lieveheersbeestjes in huis gaat neerleggen als decoratie, kunt u deze stap overslaan. Gaat u de lieveheersbeestjes buiten neerleggen? Zorg er dan voor met een waterafstotende spray of primer voor dat de verf van uw lieveheersbeestjes niet gaat uitlopen. 

Leg de leuke lieveheersbeestjes in de tuin tussen de planten of in het gazon als decoratie en u heeft altijd lieveheersbeestjes in de tuin!