Vind jouw tuincentrum

DIY: Maak van uw oude pallet een moestuin!

Wilt u wat meer groen in de tuin, maar heeft u geen zin om veel nieuwe potten aan te schaffen of wilt u net iets anders? Dan zijn deze pallets gevuld met groen een goed idee voor uw tuin. Ze zijn makkelijk te maken en ideaal om groente, fruit of kruiden te laten groeien. Zo heeft u met gemak een moestuin in uw tuin.

Maak een moestuin in een oude pallet

Een moestuin in de tuin kan een heel werkje zijn, maar met deze pallets wordt het u al iets makkelijker gemaakt. De gaten tussen de planken zijn super goed geschikt om de zaden van fruit, groente of kruiden te strooien!

Benodigdheden

Wat heeft u nodig om een moestuin in een pallet te maken? Niet veel! Het zijn maar een paar dingen die u nodig heeft om dit mooie geheel in uw tuin te krijgen:

  • Oude pallet
  • Potgrond
  • Zaden van gewenst fruit, groente of kruiden

Stappen om een moestuin te maken van een oude pallet

Er zijn maar een paar stappen die u moet ondernemen om een moestuin te maken van een oude pallet, namelijk:

Stap 1) Vul de oude pallet met potgrond tot de rand van de plank

Stap 2) Plaats de zaden van de gewenste planten in de potgrond

Stap 3) Groeien maar! Geef de zaden en plantjes de juiste verzorging om heerlijke groente, fruit en kruiden te krijgen uit eigen tuin!

Op deze manier heeft u weer wat anders in de tuin. Wilt u meer kleur in de tuin? Schilder dan de pallet in een gewenste kleur en voltooi daarna de drie stappen. Veel plezier in uw moestuin!