Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Doe het zelf coating over je gietvloer

De welbekende gietvloer. Hij wordt nog steeds veel gegoten en is erg populair. Deze vloer past binnen allerlei interieurstijlen. Zowel de industriële stijl, de scandinavische stijl als de moderne stijl kunnen de gietvloer goed combineren. Het geeft een mooie look. Het is tevens ook een dure vloer, een van de duurste om te laten leggen. Wil je wel deze mooie vloer? Maar niet de hoofdprijs betalen voor het laten gieten? Dan kun je dit ook zelf doen, net als de coating. Met een doe het zelf coating en een kant-en-klaar gietvloer pakket kun je zelf je gietvloer en coating gieten. De coating is de bovenste toplaag die de vloer beschermt tegen slijten en krassen, maar ook de mooie, strakke afwerking verzorgd. Doe het zelf coating is een leuk klusje om lekker zelf te doen. En moeilijk dat is het niet! Met de handleiding die de stappen duidelijk aangeeft heb jij die vloer zo gegoten.

 

Een gietvloer afwerken, de epoxy beschermen

Er zijn drie soorten coating:

  • Betonvloer coating
  • Garagevloercoating
  • Epoxy vloercoating

Die laatste is geschikt voor een epoxy gietvloer. Deze coating is een waterdichte strakke vloercoating. De coating kan in meerdere kleuren toegepast worden. Je kunt zelfs kiezen voor een diverse afwerking, voor hoogglans of een matte afwerking. Zo kun je de look ook helemaal zelf bepalen. De coating beschermt de vloer tegen slijten en krassen. Het is een vloer die ook redelijk makkelijk schoon te maken is.

 

De stijl voor jouw interieur

Een gietvloer past binnen meerdere interieurstijlen. Van industrieel tot scandinavisch. Het is een veelzijdige vloer die gestyled kan worden precies zoals je wil. Doordat hij in meerdere kleuren beschikbaar is en op een aantal manieren afgewerkt kan worden is de vloer ook helemaal zelf aan te passen aan jouw stijl. Een matte look geeft namelijk een bepaalde uitstraling, net als een hoogglans look. Bepaal zelf het eindresultaat van de coating.

 

Met de handleiding de coating simpel zelf aanbrengen

De handleiding die bij het doe het zelf coating pakket wordt geleverd is erg duidelijk. Hier staat duidelijk in beschreven wat je moet doen. Eerst moet je de vloer goed schoonmaken en reinigen. Dan moeten eventuele scheurtjes en beschadigingen gerepareerd worden. Dan moet bij een nieuwe vloer de ondergrond goed hard zijn en bij een oude vloer moet oude verf eventueel verwijderd worden. Als dit allemaal is afgerond, de voorbereidingen, dan kan het coaten beginnen. Dan komt het doe het zelf coating pakket dus van pas. Met dit pakket kun je de coating makkelijk zelf aanbrengen.

 

Doe het zelf coating kopen

Een doe het zelf coating is dus helemaal niet zo moeilijk als de meeste denken. Binnen een aantal duidelijke stappen heb jij je eigen epoxy gietvloer netjes afgewerkt met een coating. Zo’n pakket kun je bij een leuke doe het zelf winkel kopen. Hier koop je alle pakketten voor al jouw doe het zelf klusjes. Neem de coating die bij jouw vloer past en ga binnenkort zelf aan de slag met een doe het zelf pakket!