Vind jouw tuincentrum

Een palm in de tuin

Nu het weer zomer is zult u hoogstwaarschijnlijk meer tijd in uw tuin gaan doorbrengen. Heerlijk met de benen omhoog in een comfortabele tuinstoel of op de knieën aan het tuinieren. Dit alles terwijl u omgeven wordt door uw eigen, prachtige planten. De meeste mensen gaan voor veilige, standaard planten, die sowieso wel groeien, maar het is ook weleens leuk om voor iets origineels te gaan. En dit hoeft helemaal geen risico te zijn! Wat dacht u bijvoorbeeld van een palm in de tuin? Het kan!

Soorten palmen

Er zijn twee soorten palmen die in het Belgische klimaat kunnen overleven:

  • Trachycaprus fortunei
  • Chamaerops humilis

De Trachycaprus fortunei kan wel zes meter hoog worden! U plant deze palm in de volle grond, dus niet in een pot. De Chamaerops humilis is een compacte palm met scherpe stekels op de stengels. Deze palm zet u wel in een pot.

[page-break]

Hoe overleeft mijn palm?

Zorg er voor dat u de Trachycaprus fortunei in een zanderige grond plant. Voeg dus zo nodig wat zand toe aan de ondergrond. Zorg er bij de Chamaerops humilis vooral voor dat u de palm genoeg water geeft. Als het vriest kunt u deze palm het best afdekken met jute of zet hem binnen! De palmen overleven het best wanneer u een microklimaatje creëert. Bekijk de video om te zien hoe dit precies werkt!