Vind jouw tuincentrum

Groene dierenvrienden in de maand oktober

In het kader van Werelddierendag zijn voor de woonplanten van de maand oktober vijf diervriendelijke planten geselecteerd. Ze zijn mooi om te zien en lekker om te eten voor uw hond, kat, konijn of vogel!

De groene dierenvrienden

De groene dierenvrienden komen vanaf de hele wereld. De selectie bestaat uit:

  • Chlorophytum uit Zuid-Afrika
  • Beaucarnea uit Texas, Californië en Mexico
  • Cyperus uit Egypte
  • Bamboe uit China
  • Kattengras uit het Midden-Oosten

Koop deze planten bij een tuincentrum bij u in de buurt.

Chlorophytum

Dit is een grappige plant met kleine kuifjes aan de uitlopers. De bladeren zijn sprieterig en bont. Jonge plantjes van de Chlorophytum ontstaan onderaan de bladeren. U kunt deze afknippen en opnieuw planten.

Beaucarnea

Deze plant is een statement in de woonkamer. Aan de stevige stam zitten mooie teruggebogen bladeren. Katten zien deze plant vaak als een krabpal en de plant kan daar prima tegen!

Cyperus

Cyperus is een ruige maar tegelijk ook sierlijke verschijning. Talloze groene sprieten steken vrolijk de lucht in en de plant vormt af en toe kleine bloemetjes. Zowel Cyperus ‘alternifolius’ als Cyperus ‘Zumula’ is geschikt als groene dierenvriend.

Bamboe

Een bekende en populaire plant. In het wild wordt bamboe soms wel 35 meter hoog, maar u hoeft niet bang te zijn dat dat bij uw plant zal gaan gebeuren. Voor de huiskamer is Bambusa vulgare geschikt. Deze bamboesoort heeft stevige gele stengelsstokken waaraan kleine bamboeblaadjes groeien.

Kattengras

Dé lievelingsplant van de kat. De plant groeit compact omhoog, als een soort mini grasveldje. Let wel op: uw kat zal zich een beetje gek gaan gedragen.

Verzorging van groene dierenvrienden

Alle groene dierenvrienden hebben ongeveer dezelfde verzorging nodig:

  • Zet ze op een plek van licht tot halfschaduw en niet in de volle zon.
  • Geef de groene dierenvrienden genoeg water. De kluit mag nooit droog komen te staan.
  • Knip beschadigde bladeren weg. Beschadigingen zullen ongetwijfeld gaan ontstaan als uw huisdier de plant heeft ontdekt!

©BloemenbureauHolland