Hergebruik groenten: Lente-ui
Wist je dat je veel groenten kunt hergebruiken? Veel groentesoorten kun je opnieuw laten aangroeien. Venkel, prei, lente-ui, knoflook, Romeinse sla, zoete aardappel, selderij, gember, citroengras en zelfs ananas lenen zich goed om te laten ‘herkweken’. 
De lente in met lente-ui
Lente-ui, ook wel bosui of salade-ui genoemd, is een heel dankbare groente gebleken om te herkweken. Je ziet ‘m bijna groeien, zo snel schieten er nieuwe stengels uit.
Hoe herkweek je lente-ui?
- Koop een bos lente-uien.
 - Na het snijden van de lente-ui voor je gerecht houd je minimaal het ‘kontje’ over.
 - Zet de bol met wortels in een glas water.
 - Zet de lenteui op een zonnige plek in de vensterbank.
 - Ververs regelmatig het water.
 - Binnen twee weken zijn er volledig nieuwe stengels uit het kontje gegroeid.
 
Je kunt de lente-ui ook in een kruidenpotje met wat grond, met eventueel speciale voeding, herplanten. Zo krijgt de lente-ui meer voeding.
Lente-ui als superfood:
- Bevat veel calcium en ijzer.
 - Rijk aan de vitaminen A, C, B6, B11 en K.
 - Goed voor hart- en bloedvaten.
 - Rauwe lente-ui werkt bacteriebestrijdend.
 - Een heel kopje lente-uien bevat maar 32 calorieën.
 
						







