Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zo zal de tuin van de toekomst er uit zien

De tuin van de toekomst is in de eerste plaats groen en duurzaam. We zullen steeds meer genieten in onze tuin en veel minder zelf doen. We zien nu al onze tuin dan ook als een verlengstuk van onze woning en dat zal ook in de toekomst zo zijn. Die tuin groeit zo meer en meer uit tot een ontmoetingsplaats met respect voor de natuur, mens en dier.

Evenwicht

Met onze tuin van de toekomst zoeken we steeds meer naar evenwicht tussen dieren en planten. Die zorgen voor het nodige evenwicht in de natuur. Alles start met een gezonde bodemstructuur waarin altijd leven te bespeuren valt. Dat gaat van de kleinste regenworm tot gezonde bacteriën. Want dat is onmisbaar om alle leven in onze tuin in optimale conditie te houden. Daar is in de eerste plaats energie voor nodig. En daar kunnen we zelf veel aan doen. Door toevoeging van zelf gemaakt compost zonder toevoegingen van chemische stoffen.

Leven en werken met de natuur

In de tuin van de toekomst leven en werken we in harmonie met de natuur. Dat gaat van eten uit onze eigen (moes) tuin tot genieten van bloemen planten midden de rust van onze eigen tuin. Daarin is er absoluut geen plaats meer chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. In onze tuin van de toekomst staat genieten voorop. Met een sfeervolle tuinverlichting is het dubbel genieten. En om die verlichting zelf te plaatsen moet je zeker geen handige Harry zijn. Met de handige pakketten die nu al beschikbaar zijn lukt je dat makkelijk zelf. Dankzij onze milieuvriendelijk toekomstige tuin eten we niet alleen gezonder én goedkoper eigen groenten en fruit maar zorgen we tegelijk voor een gezonder leefmilieu.

Verlengstuk van onze woonkamer

We haalden het hier al aan: onze tuin wordt meer en meer het verlengstuk van onze woonkamer. Die tuin is er om zoveel mogelijk te genieten in alle seizoenen. Dat kan met de bouw van een veranda of een terrasoverkapping. Dit laatste lijkt steeds meer op een veranda maar is stukken goedkoper. Een veranda is een belangrijke investering, zeker als je er in alle seizoenen wilt in verblijven. Een veranda bouwen is het werk van professionelen. In een veranda is er ook werk voor de loodgieter en de schilder. Daar kunnen we veel zelf van doen maar voor sommige werken kun je toch best een loodgieter en een schilder inschakelen. Werken midden de rust van onze eigen tuin, verlost van alle stresserende files zorgt ongetwijfeld voor een betere motivatie en een verhoogde productiviteit.

Minder zelf doen

Eén ding is zeker: in onze tuin van de toekomst zullen we veel minder werken en meer genieten. Producenten van allerlei toestellen, machines en producten spelen daar handig op in. Betaalbare robotmaaiers nemen veel werk van ons over. Die maken ondertussen een opmerkelijke evolutie door. Daardoor kunnen ze ook steeds meer aan. En hoe beter werk robotmaaiers afleveren hoe meer we die in onze tuinen van de toekomst zullen aantreffen.

Oude woningen met asbestvrije tuinen

In vele oude huizen met een tuin is er nog veel asbest aanwezig. Die asbest zal geleidelijk aan verdwijnen. Dat verwijderen is het werk van een vakman en zeker niet goedkoop. Dankzij aangepaste en eenvoudigere technieken zal men dit voor onze gezondheid gevaarlijk asbest in de toekomst makkelijker en dus ook goedkoper kunnen verwijderen. En daar worden allemaal gezonder en dus beter van.

Onze tuin van de toekomst is volledig geautomatiseerd

In de tuin van de toekomst zullen we dus veel minder werken. Onze toekomstige tuin is niet alleen groener en duurzamer maar zeker ook meer geautomatiseerd. We zullen ons dan zelfs niet meer moeten afvragen of onze bloemen, planten en struiken voldoende water hebben en wanneer het tijd is om ons gazon te maaien.

Groene daktuinen

Tuin

bron

Omdat we genoodzaakt zijn om op een kleinere oppervlakte te bouwen en te wonen worden groene daktuinen vanzelfsprekend. Het aanleggen van een daktuin vraagt speciale kennis en is dus het werk van een gespecialiseerde hovenier. Lang niet alle bloemen, planten en struiken voelen zich namelijk thuis in een daktuin.