Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoe de indeling van een tuin impact kan hebben op je verzekeringen

Ben je van plan om de indeling van de tuin aan te passen, of om deze van nieuwe planten te voorzien in de komende periode? Het kan impact hebben op de verzekeringen die je afsluit. Neem bijvoorbeeld een fraaie houten bekleding van de buitengevel van je (huur)woning, om de woning qua uitstraling aan te laten sluiten bij het natuurlijke van een tuin. Een dergelijke keuze heeft mogelijk impact op de premie van een brandverzekering huurder of de brandverzekering die je als eigenaar afsluit, daar bij het bepalen van de premie gekeken wordt naar de gebruikte materialen in en tegen de woning. Houten objecten kunnen de kans op brand vergroten. In dit artikel lees je meer over de impact die de indeling van een tuin kan hebben op de premie van verzekeringen. 



Premie autoverzekering verlagen door parkeerplaats te creëren 

Een andere verzekering waarvan de premie beïnvloed kan worden door de indeling van je tuin is de autoverzekering. Wanneer je een auto op eigen terrein kunt parkeren is het risico op schade aan het voertuig kleiner. De kans dat iemand een deur tegen je auto slaat of bijvoorbeeld met een tas langs je auto schuurt neemt immers af. Houd er rekening mee, door in het ontwerp van je tuin een parkeerplaats op te nemen. Vervolgens sluit je in plaats van een full-omnium verzekering een mini-omnium of zelfs een BA autoverzekering af voor het voertuig. De kosten daarvan liggen vele malen lager. Het is raadzaam om de parkeerplaats op je eigen erf te combineren met een overkapping. Zo wordt ook de kans op schade door bijvoorbeeld ruige weersomstandigheden, met veel hagel en wind, aanzienlijk verkleind. 

Bespaar door te kiezen voor een duurzame tuin 

Niet alleen je verzekeringen zullen een grote impact hebben op je vaste maandlasten. Dat geldt ook voor onder meer het energieverbruik. Kies bewust voor een duurzame tuin, door de overkapping over de parkeerplaats voor je auto van zonnepanelen te voorzien. Heb je een aanbouw aan je woning laten realiseren? Kies in dat geval voor een groen, plat dak op deze aanbouw. Een groen dak houdt het vocht uit het voorjaar of een regenachtige zomerdag vast. Wanneer de zon schijnt verdampt het water, wat voorkomt dat de temperatuur in huis al snel sterk toeneemt. Op deze manier hoef je in de zomerperiode geen airconditioning te gebruiken. In de wintermaanden werkt het groene dak juist isolerend. 

Bol AlgemeenBol Algemeen