Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hoe maak ik mijn duurzame kamer?

Duurzaamheid is schering en inslag tegenwoordig en dat betekent dat je misschien zelf ook milieuvriendelijker wilt wonen. Nog op zoek naar wat leuke ideeën of inspiratie voor een duurzame slaapkamer? Lees dan snel verder voor de beste tips.

Wat zijn ecovriendelijke ruimtes?

Als we het hebben over een duurzame kamer of ecovriendelijke ruimte, bedoelen we ruimtes in een woning die op het vlak van materiaalgebruik en energievoorzieningen milieubewust ingericht zijn. Er zijn verschillende manieren waarop je een (slaap)kamer ecovriendelijk of duurzaam kunt maken en afwerken, zoals we hieronder zullen zien. Klaar om alvast een eerste stap te zetten in de goede richting? Kies je Natuurlatex matrassen van 100% natuurrubber bij allnatura en de basis voor een duurzame slaapkamer is gelegd.

3 Goede tips voor een duurzame kamer

Als je niet weet waar te beginnen bij het duurzaam inrichten van je slaapkamer, kunnen onderstaande tips je vast en zeker helpen.

Ga voor een natuurlatex Semantic matras

Een van de beste investeringen die je kunt doen als je duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, is een natuurlatex matras van 100% natuurrubber. Waarom? In de eerste plaats omdat natuurrubber een compleet hernieuwbare en recycleerbare grondstof is. Het comfort van zo'n matras is grotendeels te danken aan het feit dat de eiwitvezels van dit materiaal 'geschuimd' worden, waardoor de matras heel goed ventileert. Daarbij biedt zo'n model van alle matrassen zowat het beste comfort, wat natuurlijk ook belangrijk is.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een natuurlatex matras nog eens op een rijtje:

  • het is een ecologische oplossing die goed is voor het milieu
  • een natuurlatex matras is 100% natuurlijk
  • bij een merk als allnatura ben je zeker van een uitstekende kwaliteit

LED-verlichting is een must

Ook als het gaat om de verlichting in je slaapkamer kan je een duurzame keuze maken. In de eerste plaats is het natuurlijk aangeraden om voor LED-lampen te kiezen, omdat die veel langer meegaan dan gewone gloeilampen of halogeenlampen. Met LED-verlichting doe je immers tot wel tien keer zo lang.

LED-lampen zijn dus interessant omdat je op de lange termijn minder afval produceert, maar ook vanuit financieel oogpunt zijn ze een goede aankoop. Zo'n lampen verbruiken immers een stuk minder stroom dan gewone lampen, omdat ze slechts een klein deel van hun energieproductie verliezen aan de productie van (overbodige) warmte.

Een duurzaam bed is goud waard

Ten slotte is het misschien geen slecht idee om te kiezen voor een houten bed dat qua duurzaamheid aan de vereisten voldoet. Tegenwoordig vind je gelukkig heel wat kwalitatief hoogwaardige en ecologische beddenbakken op basis van FSC-hout. Dit keurmerk garandeert dat het gebruikte hout afkomstig is uit op verantwoorde wijze gekweekte bossen in Europa, in plaats van uit bedreigde tropische regenwouden.

FSC draagt op die manier bij aan een beter milieu, een betere wereld voor mens en dier en ook aan een stijlvolle, duurzame slaapkamer. Nog een belangrijk voordeel: je vindt tegenwoordig heel wat van die houten bedden die erg sterk zijn, maar ook perfect passen bij eender welke woonstijl. Een win-winsituatie, dus!

Ga voor duurzaam, ook in de slaapkamer

Duurzaamheid is troef tegenwoordig en dat uit zich in de talloze mogelijkheden om een slaapkamer of andere ruimte ecologisch en natuurlijk in te richten. Kies voor producten en accessoires van kwaliteit, want zo doe je jezelf en het milieu een groot plezier. Als je daarbij ook nog eens geniet van een uitstekende nachtrust in een gezellige slaapkamer, is het nog beter.