Vind jouw tuincentrum

Ideeën voor een geslaagd Moederdag cadeau!

Op 8 mei is het weer zo ver! Dan is het Moederdag; de dag dat we onze moeders (, schoonmoeders en oma’s) extra in het zonnetje zetten, omdat ze zo veel voor ons gedaan hebben en zo veel voor ons betekenen! Natuurlijk helpen wij u graag aan ideeën voor een geslaagd Moederdag cadeau.

In dit artikel vindt u tips en inspiratie voor een Moederdag cadeau. Deze cadeau ideeën zijn natuurlijk ook zeer geschikt om aan uw schoonmoeder en oma te geven!

Bloemen en planten voor Moederdag

Een bos bloemen is natuurlijk altijd goed, ook voor Moederdag. Dit klassieke cadeau neemt niet veel tijd in beslag om te maken. In de meeste tuincentra kunt u een boeket zelf samenstellen of laten samenstellen. Natuurlijk zijn er ook boeketten te bestellen en kunt u de bloemen laten bezorgen.

Hieronder vindt u een aantal bloemen die zeer geschikt zijn voor Moederdag:

  • Lelies: dit zijn prachtige bloemen die verkrijgbaar zijn in verschillende soorten, kleuren en maten! Vooral de ‘Stargazer’ Lelie valt erg in de smaak. Heeft uw moeder katten? Sla deze bloem dan over! Het stuifmeel van deze bloemen is namelijk giftig voor een kat.
  • Rozen: deze bloemen passen bij elke gelegenheid en zijn in zo veel kleuren te krijgen dat u eigenlijk altijd wel de favoriete kleur van uw moeder kunt vinden. Deze mooie bloemen kunt u los in een boeket doen, maar u kunt er ook voor kiezen wat groen bij te doen en eventueel een andere bloem.
  • Orchideeën: deze speciale bloemen kunnen prima in een boeket verwerkt worden, maar doen het ook zeker goed als bloeiende kamerplant. Orchideeën op pot blijven natuurlijk langer bloeien dan de losse bloemen.

Een diy cadeau in elkaar knutselen

Natuurlijk doen de bovengenoemde traditionele Moederdag cadeautjes het altijd goed, maar soms wilt u iets origineels geven. Dan kunt u ook voor een creatief cadeau kiezen. Knutsel dan zelf een tuintje in een fles in elkaar. Het is niet heel moeilijk, maar vergt wel wat geduld.

Wat hebt unodig:

  • Planten: afhankelijk van de fles die u wilt gebruiken, kunnen dit kleine plantjes zijn of wat grotere planten. Veel kamerplanten zijn prima geschikt voor dit diy cadeau.
  • Hydrokorrels of kiezels: dit zorgt ervoor dat de aarde niet constant nat blijft.
  • 2 lepels en een stuk kurk op stokken: deze gereedschappen hebt u nodig om de plantjes in de fles te krijgen. Zorg daarom dat de stokken lang genoeg zijn om goed tot te bodem van de fles te komen.

Uw Moederdag verrassing maken

U begint door een laag Hydrokorrels op de bodem te leggen en daaroverheen een laag houtskool. Daarna doet u een goede laag aarde in de fles. Zorg voor een goede laag potgrond, zodat de planten ruimte hebben om wortels te maken.

Met de lepels kunt u nu een kuiltje graven waar u de plant in de fles wil gaan zetten. Haal de kamerplant uit zijn plastic potje en schud de aarde van de wortels. Gebruik nu de lepels om de plant in de fles te planten. Met de kurk drukt u voorzichtig de aarde aan. Doe dit tot u een mooi tuintje hebt. Leg eventueel wat mos of kiezels op de aarde ter decoratie. Nu kunt u de planten water geven.

Laat de planten eerst een weekje wennen op een plek met genoeg licht. Wanneer u lichte condens op de fles ziet is het vocht niveau goed en kunt u de fles afsluiten. Als er geen condens is geeft u extra water en als er juist veel condens is laat u de fles nog wat langer open.

Planten tips

Voor dit diy cadeau zijn veel mogelijkheden. Veel tropische kamerplanten zijn prima geschikt, maar een aantal mooie planten om mee te beginnen zijn varens, venushaar, een lepelplant of een bladbegonia. Bekijk voor meer inspiratie ons overzicht van kamerplanten!