Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

In vier simpele stappen je terras transformeren

Heb je een gezellig terras aan je huis of appartement? Dé perfecte plek om rustig een boek te lezen of met vrienden samen te genieten van een lekkere barbecue. Jammer genoeg zien de meeste terrassen er nogal grijs en doorsnee uit: enkele terrasmeubels, een oude parasol en parasolvoet. Dat is het zowat bij de meesten. Droom jij ook van zo’n mooi Provençaals terras of eentje uit de boekjes? Geen zorgen, in vier simpele stappen geniet jij elke dag van een prachtig terras!
 

Stap 1: Pak de basis aan

De eerste stap is om je tuinmeubels een goede poetsbeurt te geven, je onkruid uit te trekken en desnoods de stenen van je terras te schrobben. Voor je aan gezelligheid begint, moet je starten met een propere lei.
 

Stap 2: Creëer een groene oase

Mooie planten in combinatie met een bloempot of vier op je terras en tuintafel, maken je buitenplekje veel rustiger en geven het meteen die Provençaalse look. Bonus: het geeft je ook nog extra verfrissing of schaduw op warme zomerdagen. Onze favoriete planten zijn geranium, hortensia, helleborus, lavendel, een Japanse esdoorn, een olijfboom of een vijgenplant. Als je die combineert, krijg je het hele jaar door een fleurig terras met winterharde planten zoals een hortensia en helleborus, en zomerse bloemen zoals lavendel en geranium. Een Japanse esdoorn, olijfboom of vijgenplant zorgen voor wat meer hoogte en geven je terras schaduw. De planten kunnen allemaal ook in een grote bloempot, dus echt groene vingers moet je niet hebben om deze planten te verzorgen.
 

Stap 3: breng gezelligheid naar buiten

Wat extra stoffen en kaarsjes maken je terras een gezellige warmte, zodat je ook op koudere avonden buiten kunt zitten. Zorg voor linnen kussens, een plaid op je tuinstoel en hang buitenlampjes omhoog. Met twee of drie grote lampionnen of een lamp op zonne-energie, kan je nog tot in de late uurtjes op je terras vertoeven. Heb je een overdekt terras? Voeg dan een buitentapijt toe voor extra gezelligheid!
 

Stap 4: breid uit met een ligstoel en barbecue

Maak wat hoekjes op je terras: voorzie een barbecue hoekje met alle materialen die je proper kan wegleggen, en zorg in een ander hoekje voor een gezellige ligstoel om een boekje te lezen, even weg te dromen of gewoon te relaxen met een lekker drankje. Op de buitenmat kan je wat buitenspeelgoed leggen zodat de kinderen ook een speelplek hebben. Zo kan je hele gezin genieten van het terras en toch zijn eigen ding blijven doen. Een plek voor iedereen!