Vind jouw tuincentrum

Lentebloemen in de border

Een mooi lenteboeket in de woonkamer fleurt u hele dag op, maar zou het niet heerlijk zijn als u langer dan twee weken van uw bloemen zou kunnen genieten? Plant uw border daarom vol met prachtige lentebloemen! Zo geniet u van mei t/m juni van de prachtige kleuren van uw lenteborder.

Akelei

Deze bloem laat zich goed combineren met voorjaarsbloeiers. Akelei is erg eigenwijs, want ze komt het volgende jaar vaak terug in een totaal andere kleur op een totaal andere plek in de border. De variatie in bloemtinten is heel groot, omdat de Akelei onderling makkelijk kruist. Knip regelmatig de dode bloemen weg, zodat Akelei nog langer bloeit!

Prairielelie

Dit bolgewasje poot u net als voorjaarsbloeiers in het najaar. De bloem is prachtig lichtblauw. Prairielelie komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en kan 60 cm hoog worden. De plant is winterhard, dus u ziet haar volgend jaar gewoon weer terug!

Prairielelie in de border

[page-break]

Sierui

Plant deze eigenzinnige bloem kriskras door uw lenteborder heen voor een dynamisch effect. Met haar paarse, ronde kop, is het een erg bijzondere bloem. Deze mag zeker niet ontbreken in uw border! Sierui komt ook in andere kleuren voor, zoals roze en wit.

Sierui in de border

De border onderhouden

Zorg ervoor dat de bloemen in uw border niet de hele dag in de volle zon staan. Een goede bemesting is essentieel voor het mooiste resultaat. Doe dit eens per maand. Als het weinig regent, kunt u de bloemen één á twee keer per week watergeven. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft.