Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Meer in de tuin: Wel de lusten, niet de lasten

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat veel mensen weer lekker in de tuin willen genieten. Het is slim om van te voren alles al te regelen, zodat je in de hete zomer niet meer hoeft te klussen in de tuin. Je wilt het liefste natuurlijk dat het niet al te veel geld kost, je moet hierin slimme keuzes maken om uiteindelijk je wensen uit te laten komen. Ben je handig genoeg? Dan kan je proberen zelf alles in de tuin te verbouwen. In Nederland kan het vaak regenen en hier moet ook rekening mee gehouden worden. Een houten overkapping biedt een mooie mogelijkheid om altijd in de tuin te kunnen zitten en niet nat te worden, wanneer het regent. Ben je benieuwd welke tips er allemaal zijn om geld te besparen en wel je tuin te verbouwen? Lees dan snel verder! 

Het hergebruiken van je tegels

De tegels in de tuin zijn makkelijk her te gebruiken. Je kunt grindtegels bijvoorbeeld omdraaien en dan krijgen ze een betonnen look. Kapotte tegels kan je zelfs ook gebruiken, je kan kijken hoe je de kleinere gedeeltes mooi kan neerleggen zodat het toch één mooi geheel is. Mensen gooien vaak deze tegels weg en dat is zonde. Je kan ze beter even goed schoonmaken en op een andere manier neerleggen. Dan heb je er gegarandeerd weer plezier van en je hoeft geen nieuwe tegels te kopen. 

 Tuintegels hergebruiken

Slim inkopen van nieuwe tuinartikelen

Het kan natuurlijk zijn dat je toch nieuwe tuinartikelen wilt kopen. Kijk dan eens goed of er ergens aanbiedingen zijn. Er zijn verschillen tussen kleine artikelen of echt grote meubels voor in je tuin. Maar of je nu een overkapping plat dak wilt of leuke nieuwe plantjes in de tuin, het is sowieso goed om te kijken waar je deze het voordeligst kan kopen. Het kost misschien wat zoekwerk maar uiteindelijk is dat wel het beste voor je portemonnee. 

Recyclen wat je al hebt 

Mensen hebben vaak van alles in hun tuin staan. Het probleem is dat het zo’n lange tijd buiten staat, de kwaliteit altijd wat minder wordt. Je kan ervoor kiezen om het dan te recyclen. Een likje verf kan al heel veel doen. Je kunt ook kijken naar planten die je al hebt, en of je ze op een andere plek kan neerzetten. Wanneer je de planten van de tuin al bijwerkt, oogt de tuin meteen mooier. Beplanting kan duur zijn en daarom is het handig om planten te verplaatsen die je al in de tuin had staan.