Vind jouw tuincentrum

Welke soort bestrating kiest u?

Er zijn allerlei soorten bestrating die u kunt plaatsen in uw tuin. Bij verschillende tuincentra in de buurt kunt u hiervoor terecht. Met deze tips uit dit artikel komt u erachter welke soort bestrating het beste bij u en uw tuin past. Nadat u heeft gekozen voor een soort tegel in de tuin, kunt u natuurlijk ook nog kiezen uit verschillende manieren van het aanleggen. Beslis nu welke bestrating u in uw tuin wilt en hoe u het wilt aanleggen!

Verschillende soorten bestrating

Er zijn veel verschillende soorten bestrating waar u uit kunt kiezen, waaronder:

  • Beton
  • Gebakken bestrating
  • Natuursteen
  • Keramiek

Als u kiest voor betonbestrating is het mogelijk om te kiezen uit allerlei kleuren, formaten en diktes. Beton is handig als u voorlopig van plan bent om niks meer aan uw tuin te veranderen, het heeft namelijk een hartstikke lange levensduur! Gebakken bestrating zijn duurzaam en houden hun kleur lang vast. U hoeft dus niet bang te zijn dat de gebakken bestrating in uw tuin na een aantal jaar gaat verkleuren. Ook zien deze kleiklinkers er natuurlijk uit en kunt u deze terugvinden in veel oude straten. Wilt u een unieke tuin met allerlei unieke tegels? Dan is natuursteen een goed idee voor in uw tuin. Er zijn veel verschillende soorten natuursteen die allemaal voor- en nadelen hebben, maar één ding hebben ze gemeen: geen enkele steen is hetzelfde! Keramische tegels zijn de afgelopen jaren door nieuwe technieken ook te koop voor buiten. Deze keramische tegels zijn kras- en kleurvast en zijn ook nog eens makkelijk schoon te maken! Heeft u al een keuze gemaakt? 

Allerlei manieren om bestrating te leggen in de tuin

Naast dat er veel verschillende soorten bestrating zijn, kunt u de bestrating ook op allerlei manieren aanleggen in uw tuin. Het aanleggen van bestrating op verschillende manieren heet legverbanden. U kunt kiezen uit verschillende legverbanden, waaronder:

  • Blokverband: er ontstaat dan een verband doordat er vierkanten worden gemaakt van meerdere tegels.
  • Halfsteenverband: dit is een snelle en eenvoudige manier van leggen. De stenen worden gelegd en er verspringt telkens een halve steen.
  • Visgraatverband: dit is een manier van aanleggen die ervoor zorgt dat u een erg steving terras heeft. Het visgraatverband is dan ook geschikt voor intensief gebruik.

Bestrating in de tuin kopen

Wilt u bestrating voor in de tuin kopen? Ga dan naar een tuincentrum bij u in de buurt of vergelijk bestrating op Tuincentrumoverzicht! Succes met het aanleggen van bestrating in uw tuin.