Vind jouw tuincentrum

Rode rozen met Valentijnsdag zijn verleden tijd!

Valentijnsdag, de één wacht er het hele jaar op, de ander vindt het commercieel gedoe. Wat in ieder geval zeker is, is dat het een dag vol clichés is. Doe eens keer iets origineels met Valentijnsdag! Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Neem nou de klassieke rode roos, bloem van de liefde. Uiteraard staat deze bloem deze maand op de bloemenkalender, maar we gaan hem een keer anders combineren!

Een regenboog aan rozen

Het rozenassortiment gaat veel verder dan die klassieke rode roos. De keuze is enorm, namelijk zo’n 600 variëteiten en ieder jaar komen er weer nieuwe soorten bij. Er zijn single stem rozen, trosrozen en rozen met grasharten. De roos komt ook in een breed kleurenpallet. Kies bijvoorbeeld:

  • Roze rozen
  • Gele rozen
  • Oranje rozen
  • Witte rozen
  • Lila rozen
  • Crème rozen

U kunt deze rozen op allerlei manieren met elkaar combineren. Voor Valentijnsdag is het leuk om rode rozen met lichtroze of juist donkerroze rozen te mengen. Gele rozen gaan ook mooi samen met rode rozen en combineer dit dan bijvoorbeeld met wit. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Originele rozen

Wilt u wat originele rozen in uw Valentijnsboeket verwerken? Misschien vindt u de Rosa centifolia mooi! Dit is een wat vollere, zachtere roos. Een leuk feitje is dat deze roos in de 17e eeuw is gekweekt door Nederlanders. Een ander bijzondere roos is Rosa ‘Double Delight’. De roos dankt haar naam aan haar twee kleurigheid. Aan de randen is ze prachtig roze en in het midden heeft ze een zacht wit-geel hart. Bekijk ook eens de Hondsroos. Deze roos lijkt eigenlijk totaal niet op een roos, maar heeft wel die zachte vrolijkheid. Het is een leuke frisse bloem om te combineren met rode rozen, die het boeket wat jeugdiger maakt.

Chique boeket rozen     Verschillende kleuren rozen     Rozen in potjes

Rozen combineren met robuuste vazen

Vazen zijn heel bepalend voor de uitstraling van uw bloemen. Wilt u dat uw boeket rozen er specialer en minder ouderwets uitziet? Kies dan voor een robuuste vaas. Zwarte, grijze of zandkleurige vazen doen het bijvoorbeeld heel goed. Of wat dacht u van donkerblauw? Kijk ook eens naar vazen in bijzondere vormen. Met inhammen bijvoorbeeld.

Robuuste rozen

©BloemenbureauHolland

Fijne Valentijnsdag!