Vind jouw tuincentrum

Tips tegen hooikoorts

Het voorjaar is voor de meeste mensen een heerlijke tijd. We krijgen weer meer licht binnen en dat maakt ons vrolijk, de planten beginnen te bloeien en dieren ontwaken uit hun winterslaap. Toch is deze periode niet voor iedereen een pretje. Voor sommigen betekent het voorjaar namelijk het begin van een periode vol sniffen en snuiten. Heeft u ook zoveel last van hooikoorts? Met deze tips wordt het hopelijk iets dragelijker!

Tip 1 Vermijd pollen!

Deze tip ligt natuurlijk voor de hand. Wandel bij voorkeur niet door weilanden en graslanden waar grassen staan te bloeien. Het gras maaien is ook niet zo’n goed idee. Vraag iemand anders om dit voor u te doen. Als het gras vaak gemaaid wordt, gaan de grassen niet bloeien.

Tip 2 Douchen

Neem iedere avond een douche vlak voor u naar bed gaat. U wast dan de pollen uit uw haren weg, waardoor u in ieder geval een rustige nacht tegemoet gaat.

Tip 3 Regen

Als anderen liever binnen blijven, pakt u de paraplu om lekker in de regen te gaan wandelen. Als het regent of net heeft geregend is de lucht namelijk schoner.

Tip 4 Houd uw huisdier schoon

Huisdieren die van buiten komen hebben vaak stuifmeel aan zich kleven van planten waar ze langs zijn gelopen. Was uw huisdier dus grondig als deze buiten is geweest.

Natuurlijk is het altijd slim om even bij de huisarts langs te gaan voor deskundig advies en eventueel medicijnen!