Vind jouw tuincentrum

7 Weetjes over de Bromelia

De Bromelia is er elk seizoen, waardoor deze plant veel populariteit heeft gewonnen. De keuze is reuze, waardoor er voor iedereen wel een geschikte soort tussen zit. We hebben er al eens eerder over geschreven, maar vandaag is het tijd voor nieuwe weetjes! We zetten er 7 voor u op een rijtje.

Wist u dat.....

.... er Bromelia's zijn die op de grond groeien (terrestisch) en Bromelia's die aan bomen groeien (epifytisch)? 

.... de epifytische Bromelia's geen negatieve effecten op de boom hebben waar ze aan groeien? Dit komt doordat zij met hun wortels én bladeren vocht en voedsel onttrekken aan de lucht, niet aan de boom. 

.... alle Bromelia's een positieve invloed hebben op de luchtkwaliteit?

.... de 'bloemen' aan de Bromelia eigenlijk geen bloemen zijn? Het zijn namelijk gekleurde schutbladeren. De échte Bromeliabloemen zijn heel klein.

.... alle Bromelia's kleine schubben hebben op hun blaadjes? Deze worden trichomes genoemd. Ze vormen een absorptiesysteem en dienen ook als hitteschild in de woestijn: zo verliezen de planten niet onnodig veel vocht in de brandende zon.

.... er Bromelia's zijn met puntige bladeren en met zaagvormige bladeren?

.... Bromelia's met dikke bladeren een droge omgeving willen en Bromelia's met dunne bladeren liever wat vochtiger staan?

Nu weet u weer een stuk meer over deze populaire plant!