Vind jouw tuincentrum

Tips voor de verzorging van de orchidee

De orchidee is een populaire kamerplant en dit is ook niet zo gek. Het is namelijk een prachtige plant! Verzorg uw orchidee goed, zodat de plant er zo mooi mogelijk bij staat. Wij geven u enkele tips.

De ideale temperatuur

De orchidee is een exotische plant en groeit dus goed bij een normale kamertemperatuur. Zorg dat u de temperatuur tussen de 20°C en 22°C houdt. Zet een orchidee nooit op de tocht! Wilt u uw orchidee opkweken of vermeerderen? Zet hem dan neer op een vochtige plek.

[page-break]

Voldoende licht

Het is erg belangrijk dat een orchidee genoeg licht krijgt. Beginnen de bladeren of bloemknoppen van uw orchidee uit te vallen? Dit is een teken dat de plant te weinig licht krijgt. De vensterbank is vaak de beste plek voor een orchidee. Zorg er in de warme maanden voor dat de plant niet te veel direct zonlicht ontvangt, dan kleuren de bladeren namelijk geel.

[page-break]

De ideale voeding voor een orchidee

Geef uw orchidee één keer per week intensief water door hem 10 minuten lang onder te dompelen in een emmer lauw water. Zorg er voor dat er geen water in de pot blijft staan. Soms vraagt de orchidee echter om meer water. U kunt zien dat een orchidee water nodig heeft, wanneer de wortels grijs kleuren. Een goede bemesting van de orchidee is ook erg belangrijk. De meeste tuincentra verkopen diverse soorten plantenvoeding. Vraag om advies!

[page-break]

Snoeien!

Als de orchidee is uitgebloeid, is het noodzakelijk om de plant goed te snoeien. Knip de uitgebloeide bloemen weg en zet de plant het liefst op een vochtige plek neer.