Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tips voor een groene tuin in de zomer en winter

Een groene tuin het hele jaar door lijkt soms wel onmogelijk wanneer je de grauwe kale struiken in de tuin ziet staan. Maar het is zeker mogelijk om je tuin te laten stralen in zowel de zomer als de winter. Die mooie groene zomertuin behouden kun je het beste door gebruik te maken van groenblijvende planten. In deze blog geven wij je tips over hoe je de tuin het gehele jaar door groen kunt houden. 

Groenblijvende planten

Om te beginnen aan je groenblijvende wintertuin zal je op zoek moeten gaan naar de juiste planten. Namelijk naar planten die de mooie groene kleur behouden, ook in de winter. Groenblijvende planten behouden hun bladeren in de winter en worden daardoor niet kaal of krijgen bruine dorre blaadjes en daarnaast kunnen ze ook nog eens mooi bloeien. Er is een ruime keuze aan verschillende planten die groen blijven waaronder: heerlijk geurende Eucalyptus, Hulst met de bekende besjes en de Zuurbes. De Hulst staat mooi in bloei in de winter met de rode besjes en is een erg bekend stuk in de Kerststukjes. 

Groene haag

Een leuke toevoeging aan je groene tuin kan ook zijn door middel van een tuinafscheiding. Zo kan je een haag gebruiken in plaats van een houten schutting. Een goede optie voor een haag als tuinafscheiding is een beukhaag. Niet alleen is het een mooi omheining, een haag kan ook gebruiken om verschillende ruimtes te creëren in de tuin. Zo kan je bijvoorbeeld het zitgedeelte scheiden van het tuinhuis of de groencontainer. Andere voorbeelden van hagen die hier zeer geschikt voor zijn: de Laurierhaag, Coniferenhaag en de Taxushaag. Vooral Coniferen zijn erg geschikt voor het creëren van een haag. Deze is makkelijker te snoeien en zo kun je m goed naar wens vormen.

Villa tuin

Vakantiegevoel

Wat is er nou leuker dan altijd een vakantiegevoel hebben? Niet veel denken wij. Om dit gevoel te creëren in je toen kun je bamboe kopen om daar een tuinomheining mee te maken en zo ziet het er gelijk een stuk tropischer uit. Ook kan je ligbedden of een Ibiza-stijl loungegedeelte maken. Probeer de vakantiefeeling te creëren met zomers accessoires en zo lijkt het zelfs in de winter alsof het zomer is in je tuin. 

Om je tuin het hele jaar door groen te houden is er dus wel wat voorbereiding nodig. Zorg er wel voor dat je de voorbereidingen doet voordat het winter zodat je ook in de wintermaanden het mooie groen in je tuin kan zien.