Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Welke soorten kunstgras kun je in Nederland vinden?

Wanneer je een tuin gaat opknappen, dan zijn er een hoop zaken die om jouw aandacht vragen. De één vindt het belangrijk om de hele boel betegeld te hebben, terwijl een ander een stuk gras veel prettiger vindt. Om een hoop werk te sparen, kun je kiezen voor kunstgras. Zo heb je altijd een perfect stuk gras in je tuin, zonder dat hier overheen gemaaid moet worden. Je kunt ervoor kiezen om kunstgras zelf aan te leggen, maar hierdoor heb je geen garantie voor het beste resultaat. Vaak is het beter om dit door een professional te laten aanleggen. Je wilt natuurlijk wel dat het eindresultaat een genot is om naar te kijken.

Soorten kunstgras

Stap voor stap naar een mooi stukje gras

Het is belangrijk dat er volgens een stappenplan wordt gewerkt. Op deze manier krijg je een fantastisch resultaat. Er zijn passende instructies voor kunstgras leggen, die professionals stap voor stap volgen. Allereerst is het belangrijk dat de ondergrond zo goed mogelijk wordt bewerkt. Op deze manier start je goed en zul je geen hobbels hebben. Bij de verwerking van de ondergrond wordt rekening gehouden met het gebruik van een kunstgras. Heb je spelende kinderen of is het vooral het uiterlijk dat telt? Er wordt eveneens een drukverdelend doek opgelegd en daarna wordt het kunstgras gelegd. Dit is om meerdere redenen een goed idee. Na het leggen van het kunstgras, wordt het nog bezand met kwartszand.

Voordelen van het beste van Nederland

Je wilt natuurlijk het beste kunstgras voor mooie tuin. Je hebt dan ook vele soorten waaruit je kunt kiezen. Natuurlijk zijn er diverse kunstgrassen die door veel mensen worden gekozen. Toch heeft iedere soort kunstgras dezelfde voordelen. Denk hierbij aan het ontbreken van onkruid, een voordeel dat voor veel mensen als muziek in de oren klinkt. Kunstgras kan ook tegen uv-stralen en verkleurt nit in een minder seizoen. Maar welke soorten kun je dan voornamelijk in Nederland vinden? Dit zijn de “Ibiza” kunstgras met een hoge kwaliteit, de “Dubai” kunstgras welke een mooie kleur groen heeft en de “Bali” kunstgras, welke wat donkerder is en geproduceerd is door middel van een nieuwe vezeltechniek. Ieder type kunstgras heeft weer zijn eigen kwaliteiten die perfect op verschillende wensen afgestemd kan worden.

Ook voor bedrijven en hotels

Er zijn meer plekken waarop je kunstgras kunt laten leggen. Het kan namelijk heel goed zijn dat een hotel of een bedrijf behoefte heeft aan een mooi veld van kunstgras. Bij bedrijven en hotels is vooral een mooie uitstraling belangrijk. Deze uitstraling wordt geassocieerd aan een prettige verzorging tot in de kleinste details. Ook hierin is veel meer mogelijk dan dat je wellicht zou denken. Ieder bedrijf heeft weer andere voorkeuren, maar kunstgras is toch wel ideaal. Denk aan een mooi stuk kunstgras in een binnentuin of bij de ingang van een bedrijfspand of hotel. Dit zorgt voor een mooi welkom waarbij gasten meteen onder de indruk zullen zijn. Ook hierbij is het mogelijk om het kunstgras door een professional aan te laten leggen.