Vind jouw tuincentrum

Tuinplant juni: Zomerbloeiende vaste planten

Het is alweer juni! Tijd voor een nieuwe tuinplant van de maand. Deze maand haalt u geur en kleur naar het terras met de zomerbloeiende vaste planten. Van deze winterharde planten heeft u na de zomer gelukkig ook nog veel plezier. Maak kennis met de Echinacea, Phlox en Delphinium.

Echinacea, Phlox en Delphinium

  • De Echinacea wordt ook wel zonnehoed genoemd, met een groen of oranje bloemhoofdje omringd door afhangende bloemblaadjes. De prachtige kleuren zalmroze, okergeel, dieppaars, donkerrood en wit maken het geheel af. Er zijn ook dubbelbloemige varianten. De oorspronkelijke soort is de E. Purpurea, die verwijst naar de lilakleurige bloemblaadjes.
  • De Phlox kent u misschien als vlambloem, vanwege de oorspronkelijke purperrode kleur. De zoete geur en mooie trosvormige bloeiwijzen maken de plant herkenbaar. Er zijn zowel opgaande als bodembedekkende soorten. Wit, dieppaars, blauw en roze met rood zijn de beschikbare kleuren.
  • Delphinium behoort tot de Ranunculaceae en heeft statige, langgerekte bloemen. De plant is verkrijgbaar in prachtige pasteltinten en in het wit. 

Snoeitips

In de nazomer kunt u de planten terugknippen zodat ze een tweede bloei geven in het najaar. In de winter sterven ze bovengronds af en blijven ze ondergronds in rust. U kunt de afgestorven delen laten zitten, deze beschermen ze tegen extreme winterse omstandigheden. Eind februari kunt u dit verwijderen, dan zal de plant zich in het voorjaar weer ontwikkelen om in de zomer prachtig te bloeien.