Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Twee manieren om je badkamer een make-over te geven

Sinds de corona-pandemie zijn we steeds vaker thuis. Zo is thuiswerken enorm populair geworden. Je brengt nu meer tijd door in de ruimtes van je woning dan voorheen. Hierdoor ga je deze ruimtes meer waarderen. Maar zo kun je ook tot de ontdekking komen dat bepaalde ruimtes, zoals de badkamer, toe zijn aan een make-over. Dit hoeft helemaal niet groots aangepakt te worden. Een volledige badkamer renoveren is overigens wel een grote investering. Maar met kleine aanpassingen, zoals het aanleggen van een kraan, kun je ook een nieuwe look creëren. Wil jij weten hoe je je gemakkelijk een nieuwe make-over kunt geven? In dit artikel lees je hier meer over.

Badkamer accesoires

Voeg accessoires toe

Heel simpel is het eigenlijk. Een badkamer zonder accessoires zal er heel snel heel saai uit zien. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Voeg daarom een aantal accessoires toe in de badkamer. Let hier wel op dat je niet te veel accessoires aanschaft. Dat kan namelijk een chaotische look creëren. Voeg daarom accessoires toe die rust brengt in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een aantal verzorgingsproducten, handdoekjes, geurkaarsen, glazen potten waarin je de zeep in opbergt, een rieten mand waarin de wasgoed komt of een spiegel. Bovendien is het gebruik van een spiegel ideaal om meer licht de ruimte in te krijgen. Een spiegel laat de ruimte optisch groter lijken en is zeker handig in gebruik tijdens het klaarmaken.

Meer sfeer

In de badkamer kun je meer sfeer creëren door het toevoegen van sfeerlampen. Wil je onder het genot van een wijntje heerlijk in het bad liggen, doe dan de dimlichten aan en probeer te relaxen. Sfeer creëren kun je ook op andere manieren doen, namelijk het toevoegen van groen. Planten geven niet alleen meer sfeer in de kamer, maar is ook goed voor de regulatie van de lucht en ook de zuivering ervan. Hiermee zorg je voor een gezonde klimaat in de badkamer. Planten zijn ook goed voor het stimuleren van een ontspannend gevoel in de badkamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aan het plaatsen van een: munt plant, aloë vera, jasmijn of lavendel. Deze planten ruiken niet alleen lekker, maar geven je ook een opkikker. 

Kortom, er zijn verschillende manieren waarmee je jouw badkamer een snelle make-over kunt geven. Denk hierbij aan het toevoegen van verschillende soorten accessoires en het toevoegen van meer sfeer.