Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Veilige inrichting van een tuinhuisje

Wie echt wil genieten, kiest voor een tuinhuisje. Lekker genieten van de mooie omgeving is de ultieme vorm van ontspanning. Al vraagt dit wel ook om de nodige voorzorgsmaatregelen om er zeker van te zijn. De veilige inrichting van een tuinhuisje hangt van een aantal zaken af. Het is natuurlijk ook zo dat veiligheid op meerdere manieren te benaderen is. Het gaat er in de eerste plaats om dat je er zelf op een veilige manier gebruik van kunt maken. In dat opzicht is het goed om een aantal simpele ingrepen te doen.

Zeker zijn van de brandveiligheid

De belangrijkste stap die je kunt zetten als het om een veilige inrichting gaat, is het zorgen voor de nodige brandveiligheid. Dat is heel simpel te verzorgen. Daarvoor is niets meer nodig dan een slimme rookmelder. Een melder die snel reageert op rook en koolmonoxide. Zo krijg je direct een goede waarschuwing en kan je er zeker van zijn dat je er op tijd bij bent om het huisje te verlaten en mogelijk zelfs de brand nog te blussen. De melder is daarom altijd één van de eerste zaken die je moet installeren in het huisje.

Wetgeving met betrekking tot rookmelders

Het is ook belangrijk om te beseffen dat de slimme rookmelders een belangrijke rol spelen in de manier waarop veiligheid georganiseerd wordt. Het is zelfs zo dat rookmelders verplicht vanaf 2020 zijn. Het is dus niet zo dat je dit zelf kunt beslissen. Wil je er zeker van zijn dat je je tuinhuisje op een veilige manier mag gebruiken, dan zijn deze slimme melders een essentieel element in je tuinhuisje. Door er nu in te investeren, kan je dus ook op de lange termijn plezier blijven houden van het huisje waar je graag in verblijft.

Zorgen voor makkelijke ontsnaproutes

Alleen de melding krijgen van rook en brand is natuurlijk niet voldoende. Je moet die ook snel kunnen opvolgen. Zorg daarom dat je alles wat je in het huisje plaatst ook zo neerzet, dat je altijd een vrije doortocht hebt om er snel uit te kunnen. De ontsnaproutes zijn ook onderdeel van het veiligheidsplan dat je maakt. Eventueel kan het slim zijn om te bekijken hoe de richtlijnen hiervoor zijn. Zorg in ieder geval dat je altijd snel weg kunt na een melding. De rookmelder vergist zich immers niet in wat deze opmerkt in het huisje.