Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Veranda of andere tuinoverkapping decoreren voor kerst? Houten kerstbomen en meer ideeën voor de feestdagen!

Binnenshuis én in de tuin gaan we vaak uitgebreid aan de slag met kerstdecoratie. Dat is hartstikke leuk! Wil je nog meer uitpakken met de versieringen? Denk ook zeker aan de veranda of een andere vorm van overkapping in je tuin: hier kun je allerlei decoratiestukken kwijt. Je hoeft hier immers minder rekening te houden met de weersomstandigheden, wat dus betekent dat je veel opties hebt. Lees gauw verder voor onze ideeën.

 

Houten kerstbomen onder de tuinoverkapping

We zien ‘m steeds vaker voorbijkomen: de kerstboom van hout. Wat is dit een plaatje! Hoewel je ‘m binnenshuis kunt zetten, is zo’n stoere houten kerstboom ook wel heel leuk buitenshuis. Al heeft ‘ie wel wat bescherming nodig: het is niet de bedoeling dat de houten kerstboom steeds natregent. Kun je de boom buiten onder een overkapping plaatsen? Dan is dit absoluut een aanrader! Houten kerstbomen toveren je veranda of andere overdekte buitenplek namelijk om tot een stralend kerstparadijs – in een modern en uniek jasje. Houten kerstbomen bij HoutenKerstboom.com kennen de meest trendy designs, en zijn van een hoogwaardige kwaliteit. Zo zijn er bomen van Spira of Yelka, die een bijzondere look kennen. Je haalt ook nog eens een stevige boom naar je buitenplek toe, die wel tegen een stootje kan. De latjes van hout gaan een lange tijd mee: je kunt er jarenlang van genieten!

Je kunt de houten kerstboom op de buitentafel plaatsen, of juist op de grond zetten. Het ligt er bijvoorbeeld maar net aan hoe hoog de boom is, en hoe hoog de overkapping is waar deze onder komt te staan. Hier kun je zelf het best een inschatting van maken! Of je de houten boom zonder verdere decoratie kunt neerzetten? Dit is uiteraard een optie, als je voor een minimalistische look wilt gaan. Maar je kunt ‘m ook versieren met kerstballen, kerstlampjes en kerstornamenten. Ideaal bijvoorbeeld als de kerstboom binnenshuis vol is, maar je nog wel verschillende kerstballen hebt die je graag een plekje wilt geven. Ook onder de tuinoverkapping staat dit goed!

 

Krans aan de muur of deur

We zijn er dol op: kerstkransen. Vaak hangen we ze buitenshuis op, aan de voordeur of de gevel bijvoorbeeld. Helaas kan het dan na verloop van tijd wel zo zijn dat de kerstkrans niet zo mooi meer is, aangezien er wat beschadigingen optreden door wind en regenval. Hoe je dit voorkomt? Precies: hang een kerstkrans op een locatie waar er een betere overdekking is! De veranda of het overdekte terras bijvoorbeeld. Zo gaat die krans veel langer mee, en kun je ‘m waarschijnlijk zelfs meerdere jaren gebruiken. Dat is natuurlijk wel zo fijn – zeker als je de krans zelf maakt, en er veel liefde in hebt gestoken.

Hoe je de kerstkrans voor buiten kunt maken? Je hebt veel mogelijkheden! Laat je creativiteit de vrije loop, om tot de beste samenstelling te komen. Je kunt het ook hier weer zo bont maken als je zelf wilt. De een houdt van een minimalistische kerstkrans, bestaande uit enkel het stuk ijzerdraad, wat dennentakken en misschien wat kerstballetjes. De ander pakt juist liever uit met een krans vol kerstballen, verlichting en andere decoratiestukken. Ga op zoek naar tutorials die DIY projecten toelichten, of verzin zelf een creatief idee. Hoe vaker je kransen hebt gemaakt, hoe meer ideeën er ontstaan! En als je daarbij direct aan de slag gaat met de creatie van meerdere kransen, kun je een groter gedeelte van de muur decoreren!

 

Kerststuk op de buitentafel

Nog meer ideeën waar je zelf mee aan de slag kunt gaan? We denken aan het maken van een kerststuk voor op tafel, mocht deze onder de veranda staan! Ook hierbij kun je helemaal uitpakken – je kunt immers de volledige tafel decoreren, als je daar zin in hebt. Waar de buitentafel in de zomermaanden wordt gebruikt om eraan te eten of ontspannen, is dit in de winter niet zozeer het geval. We zitten immers vaker binnen, maar kijken nog wel uit op de buitentafel. Daarom is het zo leuk om hier iets spectaculairs van te maken, om met plezier naar te kunnen kijken!

 

Dit begint met het leggen van een basis. Leg een verzameling aan dennentakken op de tafel neer, of denk aan een jute kleed. Vervolgens kun je hier nog veel meer moois bij kwijt. We noemen wat voorbeelden: kerstballen, figuurtjes, takken met besjes, windlichten met kaarsen, gedroogde stukjes hout, kastanjes en takken met pluimen. Ga in de natuur op zoek naar moois, of kies voor kerstdecoratie uit de natuur in combinatie met fraais uit de winkel. Je kunt er ook een lichtsnoer bij plaatsen, zodat het geheel nog meer oplicht – zo valt het kerststuk extra op, tevens in het donker. Het wordt immers al vroeg donker ’s avonds, en je wilt er zo lang mogelijk op uit kunnen kijken! Hoe uitgebreider je er de tijd voor neemt, hoe mooier het resultaat wordt.