Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Vier essentials voor startende tuinmannen

Fan van een tuin die tot in de puntjes is afgewerkt? We weten allemaal maar al te goed dat het kostenplaatje van een tuinman hoog kan oplopen. Maar heb je in de weekends wat tijd over, doe dan snel een outfit aan die gerust wat modder kan verdragen en haal je gereedschap uit het tuinhuis. In de tuin werken is tenslotte iets wat iedereen kan leren! Daarom: één van je voornemens deze in 2023 beter te onderhouden? Investeer alvast in volgende 4 essentials om goed te starten! 

Gieter

De eerste is er één die je wellicht al in het tuinhuis hebt liggen. We beleven in ons kleine landje dan ook af en toe nogal droge zomers. Het enige wat je moet doen is hem even afstoffen. Is dit niet het geval? Schaf er dan een nieuwe aan van het dichtstbijzijnde tuincentrum. We raden aan een groot model te kiezen, zodat je hem minder snel opnieuw hoeft te vullen. Pluk tegelijkertijd al wat stukjes lelijk onkruid weg wanneer je je plantjes water geeft, dat is minstens al een half uurtje tuinieren bespaard. 

Hark 

Nu de herfst en winter in het land is, ligt je tuin wellicht bedekt onder een laag bruine bladeren. Die geven allesbehalve een frisse uitstraling, maar gelukkig ruim je ze makkelijk op met een hark. Investeer bij de aankoop van het gereedschap ook meteen in een kwaliteitsvolle heren winterjas en handschoenen. Zo blijf je warm tijdens het harken op koude herfstdagen! Wist je dat je zeker ook enkele bladeren kan laten liggen, zoals in de borders bijvoorbeeld? Het laagje bladeren zorgt voor wat extra isolatie en beschermt de planten beter tegen de vorst. Als extraatje zorgen de bladeren ook voor extra voedingsstoffen in je tuin.

 

Snoeischaar 

Je hagen en planten moeten uiteraard af en toe eens bijgesnoeid worden. Om die reden is een snoeischaar onmisbaar tuingereedschap. Deze hoeft zeker niet duur te zijn, maar let erop dat hij niet uit elkaar valt na één keer knippen. Wil je even wisselen naar de gieter? Zorg dan dat je een cargobroek draagt tijdens het tuinieren. Op die manier berg je de snoeischaar snel even op in één van je broekzakken. Tip: je zal merken dat je tuincentrum zowel bypass als aambeeld snoeischaren heeft. Wij raden de eerste optie aan, omdat die het schoonste knipt, doordat de messen elkaar omzeilen om de snede te maken. 

Kruiwagen 

Compost of houtsnippers verplaatsen? Dan kan een kruiwagen enorm van pas komen. Zo verplaats je het materiaal op een efficiënte manier, die niet al te belastend is voor je rug. Ga hiervoor eerst eens luisteren bij je buurman. De kans is groot dat hij er één geparkeerd heeft staan die je een dag kan lenen. 

Bol AlgemeenBol Algemeen