Vind jouw tuincentrum

Vier gouden tips om uw tuinplanten mooi te houden tijdens de zomer

De zomer is dé periode van het jaar om heerlijk van uw tuin te genieten, maar juist deze periode is tricky voor uw tuinplanten. Als u bij droog weer even niet oplet zijn uw planten zo uitgedroogd. Maar wees niet bang: Tuincentrum Overzicht schiet u te hulp. Met deze gouden tips kan het bijna niet meer misgaan.

Tip 1 Verwijder dood materiaal

Vaak zitten er aan uw tuinplanten wel één of meerdere dode takken of bloemen. Het is belangrijk dat u deze meteen wegknipt met een tuinschaar. De groei van de plant wordt dan namelijk gestimuleerd en alle energie gaat naar de nieuwe knoppen. De bloeitijd wordt zo verlengd en u kunt dus langer van uw planten genieten.

Tip 2 Geef de planten in pot regelmatig water

Planten die in pot staan drogen snel uit, omdat zij het water niet van diep uit de grond kunnen halen. Zorg er dus vooral voor dat deze planten genoeg water krijgen. Natuurlijk is het voor de rest van uw planten ook belangrijk dat ze niet te lang droogstaan. Planten die in een pot staan en dichte takken hebben, moeten al helemaal in de gaten worden gehouden. Regenwater druipt namelijk vaak via de takken op de grond en niet in de pot. De beste tijd voor watergeven is ’s ochtends of ’s avonds, wanneer de verdamping het laagst is.

Tip 3 Bestrijd slakken!

Slakken kunnen in korte tijd veel schade aanrichten in uw tuin. Houd uw planten goed in de gaten en strooi preventief wat koffiedik, cacaodoppen, fijngemaakte eierschalen, schelpen of knoflookextract.

Tip 4 Bemesting in de zomer

Geef vooral de vaste planten tijdens de zomer wat extra mest. Een kortwerkende meststof die u 2 tot 3 keer per jaar in het voorjaar en de zomer strooit, werkt vaak het best. De plant heeft in deze periode namelijk veel voedsel nodig in korte tijd.

Geniet deze zomer van een prachtige tuin vol bloeiende planten!