Vind jouw tuincentrum

Vijf manieren om uw kat in huis te vermaken

Niet alleen wij mensen genieten ervan dat de temperaturen weer omhoog gaan. Uw kat kan weer heerlijk buitenspelen en jagen. Op regenachtige dagen komt het dan vaak voor dat uw kat zijn energie niet kwijt kan en dingen in zijn enthousiasme dingen in het huis vernielt. Wilt u dit voorkomen? Probeer dan deze vijf manieren uit om uw kat binnenshuis te vermaken!

1.Bouw een fun zone

Heeft u nog een klein kamertje vrij? Bouw dan een fun zone voor uw kat met allerlei soorten speeltoestellen. Of reserveer een klein deel van uw woonkamer. Als uw kat zijn eigen meubels heeft om op te klimmen en aan te hangen, zijn úw meubels veilig.

2.Koop een vogelhuisje

Zet een vogelhuisje in de tuin of hang vetbollen op. Zorg ervoor dat u kat er vanachter het raam naar kan kijken. Bird watching is een van de favoriete bezigheden van katten. Het kan ze uren bezighouden! U moet er natuurlijk wel voor zorgen dat uw kat niet makkelijk bij de vogels kan komen.

3.Speelgoed

Kies het juiste speelgoed voor uw kat. Balletjes zijn bijvoorbeeld een goed idee, omdat uw kat hiervoor moet bewegen en zo zijn energie kwijtraakt. Muisjes werken ook goed. Zorg er wel voor dat u ver weg van uw breekbare eigendommen blijft.

[page-break] 

4.Kaarten- of tissuedoos

Vaak vinden zijn katten het gekst op speelgoed dat officieel geen speelgoed is. Kaarten- of tissuedozen zijn bijvoorbeeld favoriet. Hier kunnen ze heerlijk doorheen snuffelen.

5.Verras ze met een papieren zak of doos

Maar wat katten misschien nog wel het allerleukst vinden: papieren zakken en dozen. Let maar eens op in hoeveel schattige kattenfilmpjes deze attributen een rol spelen. Katten verkiezen dozen vaak boven hun mand en zakken maken spannende geluiden. Haal de hengsels wel van de zak af, voor de veiligheid.

Tip: in zijn enthousiasme kan uw kat zich naar verwonden. Houd het veilig door te zorgen voor een zachte ondergrond.

Veel plezier!