Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuinkalender april

De zon krijgt nu al wat meer kracht en de steeds meer planten komenin bloei. Het is elk jaar weer een feest om de tuin tot leven te zienkomen. Nu ziet u ook het resultaat van uw eerdere inspanningen. Zoalswe dat vroeger in huis deden, kunt u ook buiten, in de tuin of op hetterras, grote schoonmaak houden. Verwijder oude planten uit de bordersof potten, maak uw terras schoon, verwijder algen van de tegels en maakuw potten klaar voor een nieuw plantseizoen. En terwijl u zo bezigbent, ziet u uw tuin steeds mooier worden. Bij al dat werken in de tuinblijft u bovendien ook zelf lekker fit. Laat de zomer nu maar komen!

Vijverleven
Ook de vijver komt weer tot leven. Zet de vijverpomp weer aan enonderwerp uw vijver eens aan een onderzoek. Welke planten moeten wordengesnoeid? Welke planten wilt u er eventueel nog bijkopen? Denk ook aanbemesting: er zijn speciale waterplantenmestkorrels waar de plantengoed bij gedijen. Heeft u nog geen vijver in de tuin? Dan is dit hetmoment om er een aan te leggen.

Wandelen tussen fruitbomen
Het voorjaarsweer en de ontluikende natuur – met de bloeiendefruitbomen – lokken veel mensen naar buiten. In deze tijd van het jaarworden dan ook tal van bloesemwandeltochten, voorjaarstochten enlentewandelingen georganiseerd die vaak dwars door prachtigvoorjaarsnatuurschoon voeren. Al wandelend kunt u trouwens nog leukeideeën opdoen voor uw eigen tuin.

Bron: Colour your Life website