Vind jouw tuincentrum

9x een originele hanging basket

Hanging baskets zijn populairder dan ooit en dit is zeker terecht! De planten geven uw interieur of tuin een kleurrijke touch. Door hoogteverschil te creëren wordt het geheel interessanter om naar te kijken. Wij hebben 9 originele planten op een rijtje gezet die leuk zijn voor in een hanging basket.

1.Cherry tomaten

Dit is een mooie plant om mee te beginnen, omdat tomaatjes gemakkelijk gaan groeien. Ze passen zich goed aan aan de omgeving en de levendige kleuren maken de ruimte aantrekkelijker. Vooral in de zomer heeft deze plant veel water nodig. Wanneer de tomaten volgroeit zijn, kunt u ze zo uit de lucht plukken en heerlijk opeten.

2.Cucamelons

Cucamelons zijn de miniatuur versies van watermeloenen, maar ze smaken naar komkommer. Vandaar de naam Cucamelons. De vruchtjes zijn erg licht en dit maakt de plant geschikt voor in een hanging basket. Deze plant kunt u het best buiten ophangen, want veel zonlicht is een vereiste voor een goede groei.

3.Cape Daisy

Ook voor Cape Daisy’s is zonlicht heel belangrijk. Deze vrolijken bloemen vrolijken u meteen op. Ze kunnen goed tegen perioden van droogte.

[page-break] 

4.Boontjes

Verbouw bonenplanten altijd in de lente of late zomer. Misschien bent u vergeten om ze in de tuin te planten en dan zijn hanging baskets een last minute oplossing. Deze planten drogen erg snel uit, geef ze dus iedere dag water!

5.Aardbeien

Aardbeiplanten bloeien volop in de zomer. De plant heeft ongeveer een halve dag direct zonlicht nodig en vrij veel water. Pas ook bij deze plant weer uit voor uitdroging. De plant zal in de zomer heel veel aardbeien produceren en u kunt dus elke dag wel wat aardbeien uit de lucht plukken.

6.Begonia

Begonia’s zijn prima geschikt voor binnen, omdat de plant niet heel veel licht nodig heeft. Bescherm begonia’s wel tegen drooogte. De kleurrijke maar bescheiden plant combineert goed met andere planten.

[page-break] 

7.Minipetunia’s

Nog zo’n vrolijk gekleurde plant die leuk is voor in een hanging basket is de minipetunia. In het Engels heet de minipetunia ook wel de Million Bells Flower. De plant houdt van goed doorlatende grond en veel direct zonlicht. De blanke groene blaadjes en fijne stengels zien er mooi uit in zowel een indoor als een outdoor setting.

8.Sla

Deze lichtgewicht is een prima keuze voor een hanging basket. Sla heeft veel licht nodig om te groeien, maar kan niet goed tegen hitte. Verplaats hem in de zomer daarom naar een schaduwrijke plaats. Bescherm sla ook altijd goed tegen ongedierte. Door hem op te hangen, kunnen slakken er in ieder geval niet meer bij!

9.Kruiden

Veel kruiden, zoals mint, lavendel, basilicum, thijm en peterselie kunnen goed groeien in hanging baskets. Hang de baskets in uw voortuin of keuken waar ze genoeg licht krijgen. Geniet van de heerlijke geuren en gebruik de kruiden meteen tijdens het koken!

Zorg ervoor dat de planten genoeg zonlicht krijgen en geef ze regelmatig water. Zo blijven ze fris en gezond!