Vind jouw tuincentrum

DIY: een bloemenschilderij met echte bloemen

Zien uw muren er wat kaal uit? Ga creatief aan de slag en maak dit leuke bloemenschilderij met echte bloemen! Wij leggen uit hoe.

Seizoensbloemen

Stem de bloemen die u gaat gebruiken voor uw schilderij af op het huidige seizoen. Chrysanten, septemberkruid, asters, hydrangea en oranje en roze lelies zijn bijvoorbeeld echte herstbloemen. Houd ook rekening met de kleuren van uw muren en meubilair.

[page-break]

Bloemen drogen

Droog de bloemen voordat u ze in de lijst stopt, zodat ze lang goed blijven. Gebruik hiervoor een boek met vocht opnemende bladeren. Een voorbeeld hiervan is een telefoonboek. Een telefoonboek is ook nog zwaar genoeg om voor een goede druk te zorgen. Gebruik nooit een tijdschrift, want hierin gaan de bloemen al snel rotten. Zet nog wat zware voorwerpen op uw boek, zodat de bloemen goed worden geplet. Na een paar dagen zijn de bloemen goed gedroogd. Spray ze in met UV-spray om de kleuren wat beter uit te laten komen. Stop de bloemen op een leuke manier in de lijst en voila: u heeft een prachtig bloemenschilderij gemaakt!